Uppmaning från AVAST CLEANUP att uppdatera!

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 månader, 2 veckor sedan.
Skapare
user-339790
Åskådare

Hej

Jag är prenumerant på PC-tidningen sedan många år tillbaka men det här första gången jag söker hjälp och råd.

Sedan 3 -4 år sedan har jag Bitdefender Antivirus Free. Förra året lurades jag av AVAST att teckna skyddsprogrammet enl ovan, ett program som jag inte ville ha. Jag satt fast med att betala och hoppades att detta var en engångsföreteelse, men häromdagen fick jag ett mail där jag MÅSTE förnya mitt abonnemang för 2019 (se bifogade filer).

Jag vill på inget vis ha detta program. Jag har sökt igenom min PC och finner inget AVAST-program installerat. Jag bifogar 2 filer som är mailet från AVAST? Jag känner mig som gisslan i en skum marknadsföring.

Hoppas ni kan ge mig råd att komma ur denna obehagliga marknadsföring som mycket väl kan va ett nätbedrageri.

Med vänliga hälsningar

Veine Johansson

Tyvärr kan jag inte se de bifogade filerna.

Det låter dock som om det bara handlar om olyckliga formuleringar från deras sida, typ att ”du måste förnya ditt abonnemang för att skyddet ska fortsätta att gälla” eller något sånt. När det handlar om abonnemang av den här typen brukar det (och jag säger brukar eftersom jag inte kan slå fast med hundraprocentig säkerhet) att om man struntar i att betala så är det enda som händer att programmet upphör att fungera. Eftersom du inte använder programmet så är ju det i så fall inte något som du behöver bekymra dig om.

Du kan ju dessutom logga in på ditt konto hos Avast och plocka bort alla former av betalinformation så att de inte kan dra pengar automatiskt.

Men lägg gärna upp bilderna så tittar vi på dem.

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet