Virus i Iphone?

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 11 månader sedan.
Skapare
sbg-6f53634a89
Deltagare

Hej, har fått in en händelse i min kalender på min Iphone 8 som jag inte lagt in själv, Du kan ha virus i din mobil står det, klicka på länken så tar mac afee bort det. Påminnelse kommer varje timma..  Går inte att radera och har självfallet inte trycket på länken. Detta är andra gången detta hänt.. Har inte varit inne på osäkra  sidor och inte tagit hem några nya appar.  Har även virussökt  mina andra enheter men inte hittat något.  Tagit bort gammal historik, startat om mobilen men inget hjälper. Hur går jag vidare?


Bluejeans

Bluejeans

Jag kan bara komma med ett par chansningar vad det kan vara, för beskrivningen passar in på två olika fenomen.

Börja med att gå in under Inställningar / Lösenord och konton och se om du hittar en kalender som du prenumererar på men som inte är din kalender. En ledtråd är om meddelandena då får finns i en kalender som har en färg som du inte har på dina egna kalendrar. Om du hittar en sådan kalender så radera den prenumerationen. Kolla också om du hittar något e-postkonto som inte är ditt och radera det också.

Den andra beskrivningen som fenomenet passar in på var ett fenomen som Outlook-användare drabbades för ganska länge sedan och som handlade om att Outlook automatiskt bekräftade mötesinbjudningar och la in dem i kalendern, inklusive eventuella larm för mötena. Där handlade det om en form av skräppost/spam man i form av mötesinbjudningar och inte vanlig e-post. Lösningen där var att stänga av att automatiskt acceptera mötesinbjudningar och uppdatera sitt skräppostfilter.


sbg-6f53634a89
Deltagare

    Hej! Tack för tipset, hade troligen inte hittat det själv..  Aldrig hört talas om ett sådant problem. Det var precis som du beskrev, jag prenumererade på en kalender för ”Events” som låg med en avvikande färg, plockade bort den och meddelandet försvann, så allt funkar igen. 🙂  Borde vara många som fått samma problem..

    Bluejeans

    Skönt att det löste sig och inte var något allvarligt.

    Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.