Windows Defender

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 7 månader sedan.
Skapare
vigberger
Medlem

Windows Defender ingår ju i OS Windows 7 och är på min dator aktiverad. Dessutom har jag  AVAST PrO  antivirus, som också är aktiverad.  Jag har läst att man endast skall ha ett  antivurus-system på gång. Kolliderar dessa två med varandra ? Bör jag inaktivera Defender? Jag hittar ingen knapp att inaktivera Defender.

Tacksam för svar, Villrådig.

Du har helt rätt i att man bara ska använda ett säkerhetsprogram åt gången för att undvika potentiella problem. I det här faller blir det dock lite speciellt eftersom Avast Pro Antivirus erbjuder ett bättre virusskydd än Windows Defender, men Windows Defender innehåller betydligt mer än bara antivirus. Du behöver med andra ord gå in i säkerhetscentret i Windows 7 (klicka på Windows-knappen, sök efter säkerhet och starta Kontrollera säkerhetsstatus) och se till så att Avast tar hand om Antivirus och eventuellt annat som Windows rekommenderar, och låter Windows Defender ta hand om det som Avast inte klarar av.

/ PC-tidningen support

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet