Använda mobilen som högtalare med mikrofon ?

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 1 månad sedan.
Skapare
user-588121
Åskådare

Går det att koppla en mikrofon till en smart telefon och använda telefonen  som mobil förstärkare och högtalare när jag vill tala till ett antal människor i min närhet utan att behöva skrika ?

Alternativt kan jag koppla in en mobil lätt högtalare och göra det ?

Obs jag vill helst slippa koppla in mig i en elkontakt i väggen och vill att lösningen

ska vara lätt att bära med sig.

Bara så att jag har förstått principen rätt så vill du använda telefonen vid exempelvis en föreläsning där du pratar i en mikrofon som är ansluten till telefonen, som i sin tur är ansluten till en högtalare så att alla i rummet kan höra vad du säger?


user-588121
Åskådare

  Ja eller om det går med bara mikrofonen och telefonen  och tex den i telefonen inbyggda högtalartelefonfunktionen ?

  Det var en väldigt intressant tanke men jag tror inte att det finns någon sådant funktionalitet. Att använda ett headset går ju givetvis bra, och ansluta telefonen till en högtalare går ju också bra, men jag har inte hittat något sätt att kombinera de funktionerna. Jag skulle tro att både den enklaste lösningen och den som ger bäst ljudkvalitet är att använda en liten bärbar förstärkare och en vanlig mikrofon, typ sådana som spela på gatan-musiker brukar använda.


  user-588121
  Åskådare

   Ok jag tänkte jag skulle spara kostnaden för en sådan förstärkare och eventuellt även högtalare samt få det hela ännu lättare och mer bärbart. Men tack för svar då vet jag. Jag tror jag sett någon som använt mikrofon och någon lite bose högtalare någon gång.

    

   Det kanske finns och jag har missat det, det är verkligen inte omöjligt, för det låter ju som att det skulle kunna vara görbart.

   Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet