Bluetooth stängs av oönskat

Löst
Detta ämne innehåller 6 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 5 månader sedan.
Skapare
user-576896
Åskådare

Sony Experia Z5 compact med Android 7.1.1

Flera gånger per dag stängs telefonens Bluetooth-funktion av oönskat. Jag slår på manuellt och allt funkar som det ska tills plötsligt BT stängts av igen. Det är inte kopplat till batterinivå. Hittar ingen inställning som jag misstänker orsaka beteendet. Är det någon app som är känd för att felaktigt stänga av BT?

Det kan krävas ett riktigt detektivarbete för att hitta orsaken, men vi kan försöka.

Jag hittade en potentiell lösning som handlade om att avinstallera och nyinstallera en Fitbit-app om man har det på telefonen, men det intressanta är att personen även postade Sonys svar som innehåller en del intressanta tips för att försöka ta reda på om det är fel på telefonen eller om det är någon app från tredje part som orsakar. Jag börjar att bara länka till informationen (som tyvärr är på engelska) så kan du testa det och vi kan fortsätta därifrån.


user-576896
Åskådare

    Tack Support för svar. Jag ser dock inte den länk som du refererar till. Jag tar dock till mig tipset att prova att tillfälligt avinstallera en del appar för att se om det hjälper. Har inte Fitbit, men dock en liknande, Da Fit, som är kopplad till min smartwatch. Om problemet med bluetooth visar sig vara kopplat till en viss app så kan man ju undra lite över hur vältestade apparna egentligen är generellt…

    Det är ju en irriterande klassiker – skriva om en länk och missa att klistra in den. Här är det i alla fall.

    Apparna är säkerligen testade så gott det går, men med alla olika varianter av hårdvara och Android-versioner som finns är det omöjligt att testa på alla. Att Android 7.1.1 dessutom får klassas som forntida i mobilsammanhang och inte har haft något officiell support sedan lite mer än tre år underlättar inte heller.


    user-576896
    Åskådare

      Det hjälpte direkt att avinstallera Da Fit. Bluetooth går utan avbrott. Bra att det blev utrett vilken app som strular, men mindre bra att den strular. Kanske är det bara kombinationen med min Androidversion som är problemet.
      Tack Support för din input.

      Det kan precis som du säger att appen är modernare än vad operativsystemet klarar av.

      Skönt att det ordnade sig iaf.

      Det kan precis som du säger att appen är modernare än vad operativsystemet klarar av.

      Skönt att det ordnade sig iaf.

      Forumet ’SMARTTELEFONER OCH SURFPLATTOR’ är stängt för nya ämnen och svar.