Chat i Messenger

Inte löst
Detta ämne innehåller 8 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 månader sedan.
Skapare
clabo48
Deltagare

Jag deltar i chat på Messenger som ligger under Facebook. Jag har även en smartphone med samma sak. Nu har meddelanden slutat uppdateras i min fasta dator medan svaren plingar i min telefon. Detta har blivit sista tiden. Vadför uppdateras de inte automatiskt i min fasta dator. Det måste finnas någon inställning eller vad har hänt? Jag har Win10 och Firefox i den fasta som inte uppdaterar.

Har du kontrollerat att du kan ta emot det som kallas för push-meddelanden i Firefox? Facebook har en guide om detta här.


clabo48
Deltagare

  Jag har kontrollerat och den är aktiv för i rutan står inaktivera.


  clabo48
  Deltagare

   Varje gång jag sänder meddelande till detta forum får jag error och det verkar som inte meddelandet går fram. Därav finns det två frågor då jag inte trodde att det gått fram. Jag har senste Firefox och kan inte se vad problemet är. Jag får meddelandet om jag uppdaterar Facebook längst upp till vänster men inte annars. Jag har även sett att när jag gör denna uppdatering så står det alltid i chatten att ”Chat inte tillgänglig”. Är detta snabbchat eller är det något annat. Jag har läst på hjälp och där kommer alltid snabbchat upp men jag hittar ingen hjälp där. Jag har senaste Win10 och senaste Facebook.

   Är det samma problem om du använder Facebook i en annan webbläsare (som experiment)?


   clabo48
   Deltagare

    Nu ser jag att i stället för att få meddelandet i konversationen så ploppar det upp ett meddelande längst ner till höger på aktivitetshanteraren, men jag vill ju ha det i rutan. Då måste jag uppdatera Facebook då kommer det i konversationen. Hur ändras detta?

    Det är inte säkert att det fungerar att göra på det sättet eftersom innehållet på sidan behöver uppdateras för att visa det nya innehållet.

    Om du vill hålla dig riktigt uppdaterad med Messenger och du har Windows 10, då skulle jag föreslå att du installerar den fristående Messenger-appen.


    clabo48
    Deltagare

     Synd att det inte finns någon lösning men problemt är ju inte ofantligt. Det chatforum som ligger under facebook är det inte riktiga messenger. Jag har varit inne där på inställningar, men det finns inte någonting om detta. Om man gör för vana att uppdatera Facebook varje gång man sätter sig med chat så är det ju inget problem. Men jag tycker att detta skulle gå att lösa. Tyvärr går det inte att prata med FB för det provade jag när jag var utsatt för de falska intrången om billiga mobiler.

     Om jag ska dra till med en gissning så tror jag att de hellre vill att man ska använda app-versionerna av Facebook och Messenger hellre än webbversionen och försöker rimligtvis locka användare till detta med genom bättre funktionalitet. App-versionen av Facebook har ju till exempel mycket diskretare hantering av reklam och smidigare gränssnitt än webbversionen, och Messenger-appen har ju en del funktioner som inte finns i webbversionen.

      

     Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet