Oönskad nedstängning av mobilskärmen

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 4 månader sedan.
Skapare
user-519610
Åskådare

Hej

Har en väldigt irriterande funktion i min Samsung S10+ genom att skärmen släcker ner efter 3 minuter. Har försökt på alla sätt jag kunnat tänka mig att stänga av detta. Förstår inte meningen med funktionen eftersom jag ändå kan välja tid för skärmens avstängning vid inaktivitet. Det går tydligen inte i detta fall. Jag vill kunna se skärmen hela tiden utan att behöva ta av handskar och peta på skärmen och dra hänglåset åt sidan för att öppna upp skärmen igen. På äldre Samsung S6 är det inte så här. Ligger problemet i någon programvara eller är det själva operativsystemet som är boven? Tacksam för svar. Se bifogad fil. Turfare.

Bifoga filer:

Vilken version av Android är det du har?


user-519610
Åskådare

    Hej igen Jag har en S10+ med Android-version 10, en S8 med Android-version 9 och en S6 med  Android-version 7.0. Både S8 och S10+ stänger ner efter 3 minuters inaktivitet på skärmen. S6 fungerar som det borde vara. Alla S är naturligtvis Samsung.

    Jag har tyvärr bara tillgång till Android 10 och där verkar den enda inställningen vara avstängning av skärmen där den maximala tiden är 10 minuter. Jag vet vilken skärm du menar (den på bilden) och den dyker upp för mig också. Däremot vet jag inte vad den skärmen heter eftersom den inte verkar ha något gemensamt med den ”vanliga” låsskärmen, så jag har ännu inte hittat någon inställning för den (om det ens finns).


    user-519610
    Åskådare

      Kanske att det finns någon läsare som kan hjälpa till?

      Jag har gjort lite efterforskningar och funktionen heter skärmpeklås och verkar vara en Samsung-funktion. Däremot har jag inte hittat någon inställning för funktionen ännu.


      user-519610
      Åskådare

        Hittade till slut ett svar på min fråga: När du har spelet igång så har du till vänster i nav bar inställningar för game booster. Gå in i inställningar och stäng av autolås.

        Jag tror att du hittade inställningen, vad skönt för då slipper jag också störa mig på den funktionen. Fattas bara att de hittar på något nytt underligt när Android 11/OneUI 3.0 kommer…

        Forumet ’SMARTTELEFONER OCH SURFPLATTOR’ är stängt för nya ämnen och svar.