Rootad??

Inte löst
Detta ämne innehåller 6 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  tozon 7 år, 1 månad sedan.
Skapare
tozon
Deltagare

Lade in appen CarPay i min surfplatta med Android och när jag startade appen kom ett meddelande att den inte kunde starta för den var ”rootad” eller nåt liknande.

Vad menas?

Har inte haft plattan igång på nåt halvår och har bara några nyttoappar och använder den i stort sett bara till sånt som bara finns till Android.

///T

Har du kontaktat deras kundservice? De har telefonnummer 031-83 89 30 och har öppet vardagar kl 8-17. De borde kunna svara på din fråga då det är deras app.


tozon
Deltagare

    Hela meddelandet är:

     

    Varning!

    CarPay mobilapplikation kan ej startas eftersom enheten är rootad!

     

    När jag startar appen.

    Verkar ju som den syftar på att surfplattan är ”rootad”, vad det nu innebär?

    Inga hänvisningar till något annat.

    //T

    Enkelt uttryckt kan man säga att handlingen ”att roota” betyder att man hackar operativsystemet på ett sådant sätt att man får tillgång till annars skyddade delar av systemet. Det är en så pass tekniskt avancerad manöver att roota och att utnyttja fördelarna med rootning att om man behöver fråga hur man gör ska man inte testa. 🙂

    En rootning är långt ifrån något som inträffar spontant, så antingen var enheten rootad redan när du använde den före uppehållet (köpte du den möjligtvis begagnad?) eller så har programmet kort och gott fel när det påstår att din enhet är rootad.


    tozon
    Deltagare

      jag har köpt den ny och har som sagt inte lagt in så mycket utan bara några appar från seriösa företag för att hantera deras produkter, vilket inte används ofta.

      hur kan man kolla att inte nåt drastiskt hänt?

      //T

      PS/  Jag får fortfarande inget mail att någon svarat i forumet?

      Jag rekommenderar att du tar kontakt med programutvecklaren, det låter som att du bara har problem med deras app och då är det troligare att det är appen och inte din platta som är orsaken.

       

      Jag har tagit upp det där med mailen med teknikerna, och de hittar inga problem och både dem och jag får mail när det händer något. Har du dubbelkollat att det inte fastnar i något skräppostfilter någonstans?


      tozon
      Deltagare

        Ska kontakta dom, då inget annat ger sånt meddelande på plattan.

        Tack!

        //T

        PS//  Mailen om svar funkade på gamla forumet. Konstigt! Kan inte hitta något i skräppost eller annat som kan ha sorterat ut det. Skumt!

        Ämnet ’Rootad??’ är stängt för nya svar.