avinstallation av skanner

Löst
Detta ämne innehåller 11 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 4 månader sedan.
Skapare
ingmar berthelsen
Deltagare

Jag har kasserat min HP Deskjet 2540 och skaffat HP Deskjet 2632, och installerat 2632 som printer – och det går bra.

Jag ska använda den som skanner i Microsoft Paint, men vid skanning ansluts det automatiskt till 2540 – och den finns ju inte. Jag måste kanske avinstallera 2540 – men hur?

Har du testat att avinstallera den i Enhetshanteraren? Sök efter och starta Enhetshanteraren, leta reda på din 2540 i listan, högerklicka på den och välj Avinstallera enhet.

Ja det har jag redan gjort. Men 2540 är fortfarande med – se bif.

 

Bifoga filer:

Testa att söka efter och starta Skrivare och skannrar. Om skrivaren finns i listan med enheter under Skrivare och skannrar, testa att klicka på den och välj Ta bort enhet.

Skrivaren finns inte på den listan! (bif)

Bifoga filer:

Testa att söka efter och starta Utskriftshantering och gå in under Utskriftsservrar följt av din dator. Om skrivaren finns med i den listan, testa att högerklicka på den och välj Ta bort för att se om den försvinner.

Var hittar jag ”Utskriftshantering” och ”Utskriftsservrar”? Inte på Start – inställningar?!

Du behöver söka efter Utskriftshantering, antingen att trycka på Windows-tangenten och bara börja skriva, trycka på Windows-tangenten+S eller klicka på förstoringsglaset bredvid Start-knappen och skriva.

Vad händer hos mig? Jag skriver ”Utskriftshantering” – Inga resultat!

Det kan kanske vara så att den är avstängd av systemet. Titta på den här guiden hos Microsoft, närmare bestämt avsnittet Rensa och återställa utskriftshanteraren. Då upptäcker du både om tjänsten är avstängd (och hur du får den att starta) plus att du kan följa guiden och rensa utskriftshanteraren.

Problemet har löst sig utan åtgärd av mig! Automatisk uppdatering?!

Så kan det mycket väl vara om Windows har uppdaterat sig nyligen. Skönt att det löste sig.

Ämnet ’avinstallation av skanner’ är stängt för nya svar.