Behålla koder resp. användarnamn till ny router

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år sedan.
Skapare
edelid
Åskådare

Om jag skall ersätta min gamla router med en ny,är det då möjligt att använda samma anv.namn respektive lösenord för nätverket och internetinställningar?Det bär kanske underlätta för Smart TV, Chromecast,och övrigt.Tänker jag rätt?

Det går eftersom du kan sätta vilka användarnamn och lösenord du vill, men det är bäst om du väljer andra nätverksnamn och inloggningar trots att det blir lite trassligare. Man ska väl undvika att sätta mänskliga epitet på nätverksutrustning men i brist på bättre alternativ finns risken att enheterna som ansluter till routern kan blir ”förvirrade” när de ansluter till routern eftersom enheterna ofta utgår från att det är samma hårdvara de ansluter till som tidigare (det är ju samma nätverksnamn, lösenord et cetera) och använder tidigare parametrar. När det enheterna sedan försöker använda gamla informationen och parametrarna på den nya hårdvaran kan det uppstå konstiga effekter.

Det ska tilläggas att det brukar fungera ganska bra ändå så det är inte ett krav att du ändrar, men  det bästa är om du gör det.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.