Bootmgr saknas

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 2 månader sedan.
Skapare
user-522357
Åskådare

Jag har vivoPC VC60. Den har ingen DVD läsare och jag bytte HDD till SSD och det gick visst inte då det dök upp ”Bootmgr saknas, Tryck ctrl+alt+delect” om o om igen och jag prövade och använda dockningstation för att klona från HDD till SSD men jag råkade blanda ihop dockningplatser och den lyckades formatera helt i den gamla hårddisken HDD. Jag försökte komma på olika lösningar. Det gick inte använda LAN internet och inte heller extrern DVD läsare. Jag har OS skivor o koder (Win 8.1). Varit inne på Bios och förstår inte särskild mkt av det och fick gå på apoteket och skaffa treo. Phu… Något förslag?

Det kan gå att lösa (det är i varje fall värt ett försök), men först behöver du fixa en installationsenhet för Windows 10 (USB eller DVD) som du kan starta datorn med. Tryck på F8 när du startar datorn från den enheten för att komma till Windows Recovery Menu. Där klickar du på Troubleshoot följt av Advanced options och starta kommandotolken/command prompt.

Kör sedan följande kommandon i tur och ordning:

bootrec /RebuildBcd
bootrec /fixMbr
bootrec /fixboot

Observera mellanslaget efter bootrec-kommandot.

Testa sedan att starta om datorn som vanligt, nu kan problemet vara fixat.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.