CD/DVD-upphör?

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 6 månader sedan.
Skapare
user-332134
Deltagare

Via Pinnacle, mfl videoredigeringsprogram, sparar man filmen på DVD. Jag behöver skaffa ny dator. Enl Elgiganten marknadsför man inte längre Laptops med CD/Dvd-brännare. Är detta en trend? Det går att spara som fil, men den går inte att spela upp på min Sony-TV. Jag behöver kunna flytta min dator till andra lokaler så en större dator är ingen bra lösning. Önskar bra tips om hur man går vidare.

/Östen Edlund

Jag skulle säga att du har helt rätt i att det är en trend, eller kanske om man vill kalla det evolution, att allt färre bärbara datorer har inbyggd optisk enhet (cd, dvd, Blu-ray). Det finns många anledningar till detta där de främsta för sägas vara att datorerna kan göras mindre och billigare eftersom de innehåller färre komponenter om man utelämnar den optiska enheten, det är allt färre som använder cd/dvd utan övergår till molnlagring av filer och strömningstjänster för film och musik. Den mesta programhanteringen sker också digitalt från internet nu för tiden. Skivorna håller så sakteliga på att gå samma väg som hålkort, disketter och kassettband.

Det är dock ingen panik om du skulle behöva en optisk enhet ens om du vill ha en Blu-raybrännare eftersom allt från dvd-läsare och modernare finns att köpa som externa enheter som inte ens behöver extra strömförsörjning. Det är bara att ansluta en usb-kabel som är det klara att användas.

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet