Datorer i Nätverk Försvunna ?

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 2 månader, 1 vecka sedan.
Skapare
jane1583
Deltagare

I mitt Nätverk finns bla. 2st windows 10 Datorer. Efter uppdateringen nr 1803 försvann Det som i Utforskaren stod ” NÄTVERK”med pil nedåt ! Nu är det tomt . En delad lokal skrivare från en dator går ej att hitta att ge genväg till en annan dator ,  eller fil går ej att finna eftersom alla datorer är ej namngivna . Under ”Nätverksinfrastruktur ” finns bara Routorn Namngiven ?   –Detta försvann samtidigt som Hemgruppen ( Helt onödig från början) togs bort !

Windows 10 är ett stort spektakel . Trögt , Krångligt , Ostrukturerat, Massor av Fel . Tacka vet jag

gamla beprövade XP . Stabilt , pålitligt – Detta skulle Uppdaterats !!!

Avsändare : Erfaren datoranvändare från 1980-talet , med Univac och VAX – datorer som bakgrund !

Har du undersökt så att datorernas nätverksanslutning är inställd på privat nätverk och inte offentligt nätverk (där bland annat delningsfunktionen och kommunikation mellan enheter begränsas av säkerhetsskäl)? Det kan du kontrollera genom att söka efter och starta Nätverksstatus. Testa att ändra till privat om det inte redan är inställt på det under Ändra anslutningsegenskaper. Längre ner finns även Felsökaren för nätverk, den kan undersöka om det är något som antingen är felkonfigurerat, om det är något galet med en drivrutin och såna saker.


klas anjou
Åskådare

    Jag har samma problem. Jag hade en fungerande sammankoppling för uppdateringen av Windows 10. Microsoft tycks ha tagit bort hemgruppen. Enligt anvisningen i PC-tidningen nr 9 i år behövs en hemgrupp som nu inte kan skapas. Vad göra??

    Avsändare erfaren PC-användare

    Om det är hemgruppen som är problemet är förklaringen enkelt – Hemgrupp plockades bort i och med våruppdateringen som släpptes 30 april. Tyvärr gjordes det efter att tidningen hade gått i produktion, så tipset som står i tidningen fungerar inte med den nya versionen av Windows 10. Det går dock fortfarande att dela ut mappar mellan datorer i nätverket med den här guiden hos Microsoft.

    Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet