Datorn hittar inte min skrivare.

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 10 månader sedan.
Skapare
blennart43276099
Åskådare

Min nya dator hittar inte min ena skrivare. Under ”Bluetooth och andra enheter” kommer den upp under ”Andra enheter” om den är påslagen, men den kommer inte upp under ”Skrivare och skannrar” och den kan inte väljas i utskriftsmodulerna i programmen. Däremot finns den med i ”Enheter och skrivare” som man når från ”Bluetooth och andra enheter”.

Hur har du installerat skrivaren på datorn? Är det via nätverk (WiFi eller sladd) eller USB? Vad är det för skrivare (tillverkare och modell)?


blennart43276099
Åskådare

    Det är usb. Det är en Canon i-SENSYS LBP 6020.

    Har du hämtat de senaste drivrutinerna till skrivaren, och gärna även så att den har den senaste versionen av firmware? Både drivrutinerna och allt som behövs för att uppdatera skrivaren finns på Canons hemsida.


    blennart43276099
    Åskådare

      Jag hade tidigare laddat ner drivrutin från Canon men fick då beskedet att programfilen redan fanns i datorn och det gick inte att skriva över den tidigare installationfilen. Men jag hittade det tidigare installationsfilen och öppnade då den programfil som fanns där och installerade den på nytt. Då löstes problemet och min skrivare finns nu där den ska finnas.

      Så allting fungerar som det ska?


      blennart43276099
      Åskådare

        Det fungerar perfekt nu

        Det var trevligt att höra. 🙂

        Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.