Delat: Delat: USB-portar

Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 2 månader sedan.
Skapare
kenroj
Deltagare

Underliga problem med USB TV-kort

Har ett USB Pinnacle PCTV 330e tv-kort. Har haft det ett tag med början i Windows 7. Fick Windows 10 och allt gick bra att använda men efter senaste uppdateringen till version 1903 så känner datorn inte av tv-kortet vid start, inga drivrutiner syns alls i enhetshanteraren. Nu kommer det underligaste av allt. Jag har en annan dator som har Windows 10 version 1809. Sätter jag in kortet i den datorn så fungerar det direkt. Men nu så tar jag och flyttar kortet till den andra datorn med version 1903 och då fungerar kortet direkt jag sätter in det i USB porten och och drivrutinerna syns i enhetshanteraren.

Det är precis som kortet får någon signal i en ena datorn som det behåller när det flyttas till den andra datorn. Hur kan det komma sig??? Det är samma version av drivrutiner i bägge datorerna. Alla drivrutiner fungerar perfekt med andra tillbehör i datorn med 1903 uppdateringen. Blev det något strul med vissa drivrutiner i och med denna uppgradering till 1903?

 

 

Det kan vara så att de gamla drivrutinerna har blivit för gamla för det uppdaterade Windows och behöver bytas ut mot modernare. Om Pinnacle fortfarande har support för kortet finns de på deras hemsida. Tyvärr är ju det TV-kortet extremt gammalt, så risken finns att Pinnacle har lagt ner allt arbete med det. Du kan ju också testa att uppdatera till den senaste versionen av Windows (version 1909 som kom i oktober) för att se om det hjälper – jag betvivlar att det gör det men eftersom kortet ändå inte fungerar på den ena datorn kan det ju inte bli värre av att testa.

Det kan dessutom vara svårt att byta till ett modernare tv-kort eftersom sådana knappt tillverkas längre.


kenroj
Deltagare

    Nu är det ju så att kortet fungerar utmärkt i den dator som är har version 1903 när man snabbt har flyttat det från den gamla datorn där det fungerar från början. Det konstiga är att hur kan den starta upp på den gamla datorn och sedan när man snabbt flyttar kortet till den nya datorn så fungerar kortet utmärkt så länge datorn är på. Då läses drivrutinerna in. Det ser man i Enhetshanteraren. Det var det frågan handlade om.  Hur kan kortet aktivera drivrutinerna på den nya datorn när kortet har startat upp på den gamla datorn??

    Det är ett underligt fenomen och jag håller med om att egentligen så ska det inte fungera på det viset. Det ska vara om det ligger någon form av spänning kvar i kretsarna som är tillräckligt för att datorn ska upptäcka att kortet är ”live” och att det inte fungerar från en kallstart (i brist på bättre beskrivning). Det kan eventuellt ha med drivrutinerna att göra eller den uppdaterade datorn kanske har andra inställningar i BIOS som gör att den läser av USB-enheter på ett annat sätt. När det handlar om konstigheter tvingas man tänka och experimentera utanför ramarna.

    Har du testat olika USB-portar? Använder du en USB-port som sitter direkt på moderkortet (exempelvis baksidan på en stationär dator eller en USB-port på en laptop) eller en som är sladdansluten (framsidan på en stationär)? Fungerar andra USB-enheter som de ska i samma port som du brukar använda för TV-kortet?

    Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.