Delat: USB-portar

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 7 månader sedan.
Skapare
lebeenzo634707
Åskådare

Har nyligen köpt en Lenovo Y530. Efter uppdatering av Windows till 1903 så kan inte datorn läsa mina externa hårddiskar en Toshiba och en Kingstone. Vanliga USB går bra. Har pratat med Lenovo som ” river sitt hår ”. Är väl något som hoppat ur i samband med uppdateringen. På min gamla PC en Toshiba fungerar bägge två. Har någon en lösning på detta?

Det första jag skulle rekommendera att du undersöker, som Lenovo redan borde ha föreslagit men jag säger det ändå, är att undersöka om inte de senaste drivrutinerna är modernare än de som du har i datorn. Här hittar du drivrutiner för Legion Y530-15ICH, jag hoppas att det stämmer överens med din modellbeteckning annars får du leta på deras hemsida efter de som är aktuella för dig. Drivrutinerna som jag länkar till är släppta 16 augusti i år, det vill säga långt efter 1903, och borde ta hand om eventuella inkompatibla drivrutiner.

 


lebeenzo634707
Åskådare

    Tack för tipset. Laddade ner en drivrutin. Tyvärr hjälpte detta inte. Felet består

    Har du kört manuella Windows Update-sökningar efter den stora uppdateringen för att se om Microsoft själva har löst problemet?

    En kanske konstigt formulerad fråga, men på vilket sätt fungerar inte hårddiskarna som de ska? Syns de inte alls i Utforskaren, eller syns de men du får felmeddelanden när du försöker använda dem? Om du söker efter om startar Enhetshanteraren, syns hårddiskarna där och har de i så fall någon gul eller röd ikon som visar att något är galet?

    Om du högerklickar på Start-knappen och väljer Diskhantering, syns hårddiskarna där?

     

    Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.