Extern hårddisk hittas inte

Inte löst
Detta ämne innehåller 9 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 5 månader sedan.
Skapare
sbg-6f53634a89
Deltagare

Har kopierat filer till en extern hårddisk (Maxtor 500gb med ac adapter) När jag ansluter den till min PC kommer den inte upp som en enhet, har provat både på win10 och xp. Vet inte helt säkert om det var före jag säkerhetskopierade filer hit före uppgradering till win10 från 8. Skulle gärna kunna använda den till både xp och win 10 om möjligt.


Bluejeans

Bluejeans

Det kommer inte att fungera, säkerhetsfunktionerna kommer att göra det till ett elände att hoppa från XP till Windows 10, och för att fungera som det ska i Windows 10 kommer det inte att fungera med XP.


sbg-6f53634a89
Deltagare

    Nej det är ok om jag inte kan köra på båda.. misstänkte det.. men problemet är att jag har filer som jag har säkerhetskopierat  här men när kopplar in enheten på samma pc men uppgrad från 8 till win10 så hittas inte enheten..

    Har även provat att ansluta den på ny pc med win 10 men enheten kommer inte upp här heller.

    Bluejeans


    bgjo
    Deltagare

      Hej,

      Vad är det för typ av Data du har på den externa Maxtor-enheten? Om det är Dokument, Bilder etc, som du kopierat till enheten, anser jag att det borde gå utmärkt att använda denna till både Windows 10 och XP, såvida enheten inte är trasig. (Förmodar att den ansluts via USB 2 eller 3)

      Högerklicka på Windowsflaggan, i nedre vänstra hörnet på skrivbordet, och välj Diskhantering för att se om den finns med här. /bgjo


      sbg-6f53634a89
      Deltagare

        Innehållet är dokument, bilder, musik.

        Kollade även om enheten syntes i diskhantering, jag hörde att enheten startade upp och sedan gick ner i varv och kontrolllampan lyser grön.. men ingen enhet syntes eller kom upp här.. Måste ju på något sätt kunna komma åt filerna eller ev. formatera om den?

        Bluejeans


        bgjo
        Deltagare

          Har du kollat att skifta mellan olika USB-uttag på datorn. Är det en äldre modell så kanske det är USB 2.0, vilket kan orsaka problem ibland vid anslutning till ett USB 3-uttag. Prova även att växla USB-kabeln om du har möjlighet till det. Har du flera enheter (USB) anslutna, så plocka ur dessa medan du testar. Kan ju även vara så att elektroniken i den (interfacet) lagt av.

          Om du har möjlighet skulle du ju även kunna plocka ut disken ur kapslingen och montera (ansluta) den direkt i datorn, och på det viset övertyga dig om hårddisken är hel. /bgjo


          sbg-6f53634a89
          Deltagare

            Tror problemet är löst… men ändå inte..

            Verkar vara själva hårddisken som har lagt ner, provat med andra utan problem.. Den startar upp men kommer inte upp som en enhet.. hörs svaga klick från disken och sen stänger den ner.. är i stort sett en nästan oanvänd disk som legat skyddat.. hade en del data på den som varit bra att få ur den, dock inte jätteviktig.. finns det något sätt eller är det skroten som gäller..?

            Bluejeans

            Nu vet jag inte vad du har för dator, men om du har en stationär – har du möjlighet att ansluta den som en intern hårddisk? Då går det nämligen att undersöka om BIOS/UEFI hittar hårddisken och därmed om datorns ens vet att den finns. Om den inte ens dyker upp i BIOS är det tyvärr bara att kasta den. Om den däremot dyker upp i BIOS kan det vara fört att fortsätta att bearbeta den.

            En intern montern erbjuder dessutom fler möjligheter än när den är ansluten via USB.


            itviewer
            Åskådare

              Jag har 2 externa hårddiskar som jag använder för backup av min laptop. Diskarna är belägna i två separata lokaler. Ansluts vid behov vid USB kabel till laptopen. Detta har fungerat i flera år. Helt plötsligt så kan inte datorn hitta Hårddisken. JAg märkte detta först när en backupkörning misslyckades pga sökfel. Då felet gällde båda HD så torde det knappast vara något fel på dess. OSannolikt att de skulle bli felaktiga samtidigt.

              Trots detta köpte jag en ny HD för att prova. Inte heller den hittas av datorn.

              Jag har en HP BVHC8PS9

              Vad kan detta bero på och hur kan jag komma åt det som finns på HD?

              Pren nr 50.254.19028

               

              Tyvärr hittar jag inte någon dator med det namnet så jag vet inte riktigt vilken modell det är du har. Vad använder du för operativsystem, och vilken version av operativsystemet om det är Windows 10?

              Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.