Extern hd ansluten via usb

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 7 månader sedan.
Skapare
perxyz10
Deltagare

Jag har ett antal externa hårddiskar som har usb 3 anslutningar. De har alla egen strömförsörjning. Om jag kopplar dem till datorn via de inbyggda usbingångarna så syns de som de skall. Om jag däremot ansluter dem via en usb 3 hub med strömförsörjning syns de inte. Jag har två olika hubbar och de spelar ingen roll viken jag använder. Skall det inte gå att ansluta diskarna via hub? Det är lite jobbigt att byta sladdar hela tiden eftersom det bara finns två usb 3 anslutningar på datorn. 

Det troligaste är att strömförsörningen i hubbarna är för svag för att kunna ta hand om hårddiskarna. Om du testar att bara köra en enda hårddisk som enda ansluten pryl, fungerar det inte då heller? Har du dubbelkollat så att hubbarna har stöd för USB 3.0?


perxyz10
Deltagare

    Tack för svar! Hubbarna är usb 3. Vad är det som är strömkrävande när jag kopplar en hd? Är det bara motorn som drivs med disklådans egna strömförsörjning? Finns det några hubbar som klarar flera diskar?

    Fungerar annan utrustning som ansluts till hubben?

    Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.