Får bara utskrifter i färg efter byte av webbläsare till Firefox

Löst
Detta ämne innehåller 19 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år sedan.
Skapare
user-331399
Åskådare

Jag blev inspirerad av er chefredaktörs artikel om Firefox och bytte webbläsare på såväl min som min frus dator. Problemet som uppstod är att jag inte längre kan få svartvita kopior på min HP Envy skrivare fastän min beställning visar svartvit kopia. Hur kan jag åtgärda detta?

Ralph Lundgren

Får du svartvita utskrifter om du skriver ut från andra program?


user-331399
Åskådare

    Jag har inte haft problem tidigare med val av färg/svartvitt med såväl Crome som Edge.


    user-331399
    Åskådare

      Vilken typ av program menar du?

      Program som exempelvis ordbehandlare, kalkylprogram eller Anteckningar.


      user-331399
      Åskådare

        I den typen av program finns aldrig färg i mina sidor, varför jag inte kan svara på din fråga.

        Om du testar att använda färg i exempelvis en ordbehandlare och skriver ut den texten kan resultatet ge ledtrådar om huruvida det är inställningarna/drivrutinerna till skrivaren som trasslar, eller om det är Firefox (eller andra webbbläsare), eller om det kanske är skrivaren som inte kan skriva ut färg längre. De svartvita utskrifter som du får ut, verkar de missfärgade till exempel genom att det som borde vara svart blir grått eller något sådant?

         


        user-331399
        Åskådare

          Problemet är inte att det blir svartvita utskrifter utan färgade utskrifter när jag begär svartvita kopior av fakturor. Skriver jag däremot ut något från Excel får jag svartvit text (och här kan jag ju inte heller begära färgad utskrift).

          Har du undersökt om det finns uppdaterade drivrutiner, alternativt installera om den senaste versionen av drivrutinerna och styrprogram?


          user-331399
          Åskådare

            Nu blev det knepigt för en åldrig amatör. Drivrutinerna kollades för kort tid sedan när jag inte kunde få några utskrifter över huvud taget. Men det lyckades jag fixa till min stora överraskning. Men när du nu skriver om styrprogram börjar det bli svårt. Vilka styrprogram gäller ditt förslag?                                                                                                                                    Kanske enklast ändå att återgå till Crome eller Edge.

            Har du manuellt kontrollerat så att du har den senaste versionen av Firefox? Har du några tillägg installerade i Firefox?


            user-331399
            Åskådare

              Jag installerade Firefox från Fördelszonen för några veckor sedan och utgår då från att jag har senaste versionen. Jag har inte installerat några tillägg  i Firefox.

              Det kan man inte vara helt säker på, jag använde Firefox så sent som igår och när jag startade det idag installerades en uppdatering. Du kan undersöka saken genom att starta Firefox, gå in i menyn (de tre strecken långt upp till höger), gå in under Hjälp och välja Om Firefox. Då kommer den att kolla om det finns en uppdaterad version. Om det gör det så hämtas och installeras den automatiskt.


              user-331399
              Åskådare

                Jag följde din anvisning och installerade en ny uppdatering av Firefox. När jag sedan provade att skriva ut ett travprogram från ATG i svartvitt gav programmet mig möjlighet att välja utskriften av Firefox eller Edge. Jag valde båda – och fick samma resultat – utskrifter i färg! Så nu förefaller inte Firefox vara syndaren till mina utskriftsproblem, vilket var nära till hands att tro eftersom problemet ju uppstod efter bytet till Firefox. Då är ju frågan var jag skall börja söka för att få ner mina kostnader för dyrare utskrifter. Men jag har väl förbrukat min medlemsförmån nu och upptagit alltför mycket tid i anspråk för detta problem. Mången tack för dina råd och tips!

                Ingen fara, som prenumerant har du evigt klippkort. 🙂

                Vad är det för operativsystem du använder? Och vilken modell av HP Envy-skrivare är det?


                user-331399
                Åskådare

                  Tack för hjälp med fortsatt sökande! Jag använder Windows 10 och min skrivare, som inte är helt ny men är den som jag uppskattat mest av de skrivare jag haft, har modellbeteckningen HP ENVY 4500. Jag har nu fattat nya misstankar mot Firefox i det här ärendet, efter det att min fru nu också får färgkopior på sin skrivare när hon begär svartvit utskrift. Jag installerade Firefox också i hennes dator, men hon har inte gjort några utskrifter efter installationen förrän i går. Visst är det ett märkligt sammanträffande, eller hur?

                  Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.