Hårddiskar

Inte löst
Detta ämne innehåller 8 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 3 månader sedan.
Skapare
Bellet205
Åskådare

Jag har tidigare ställt en fråga i Forumet om en äldre NETGEAR NAS  men den NASen får vila i garderoben.

Nu är min nästa fråga om jag kunde använda hårddiskarna i NASen och ansluta dem till min dator för att göra backupper mm.Det är två stycken hårddiskar på vardera 2TB i NASen. NASen med hårddiskar är inköpta 2012. Jag har varit och köpt en Plexgears Hårddiskkabinett och monterat in hårddiskarna i kabinettet men de dyker inte upp i min dator. Är hårddiskarna i en NAS annorlunda formaterade än vanliga hårddiskar eftersom de inte syns på min dator.


bgjo
Deltagare

    Tråkigt att det inte löste sig med din NAS.

    Ja, diskarna är formaterade i ett annat format. Gå in i Windows ”Diskhanterare” så kan du säkert formatera om dem där.

    Du når Diskhanteraren genom att högerklicka på Windows Start i nedre vänstra hörnet av Skrivbordet.

    Observera bara att allt innehåll på diskarna försvinner! /bgjo


    Bellet205
    Åskådare

      Tack för tipset, jag hittade den i Diskhanteraren efter omstart av datorn. Hur om formaterar jag hårddisken, se bif. fil? Kommer partitionerna att ändras? Jag har tänkt använda hårddisken som en backup disk.


      Bellet205
      Åskådare

        Ytterligare info om min NAS hårddisk, se.bif.fil

        Jag skulle högerklicka på partitionerna en efter en och radera dem så att hela hårddisken är markerad som ”inte allokerad” och sedan formatera dem antingen som en enda stor partition eller så många partitioner som du vill ha. Du kanske vill ha två partitioner på 1 TB (avrundat) vardera eller något sånt.


        Bellet205
        Åskådare

          Nu har jag raderat två partitioner och min hårddisk ser ut som bif. fil. Jag har klickat på menyrader men kan inta finna något verktyg för att formatera, hur gör man?

          Om du högerklickar på ett svart område (”inte allokerat”) kan du välja Ny enkel volym och i guiden som följer har du möjlighet att formatera partitionen och tilldela den en enhetsbokstav.


          Bellet205
          Åskådare

            Tack för hjälpen.

            Jag har fått båda hårddiskarna att fungera så jag har fått användning för dem. Jag har haft en viss skräck för att formatera hårddiskar, för skulle det bli fel kan det bli stora problem.

            Det vanligaste problemet brukar vara att man kommer på vad man glömde säkerhetskopiera. 🙂

            Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.