Hur radera dubletter?

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 1 månad sedan.
Skapare
user-325380
Åskådare

Programmet Duplicate Filter har hittat 5,7 Gb dubblettfiler på hårddisken, men kan inte ta bort dem. Inte heller CCleaner kan radera dem. Hur gör jag för att rensa bort dubbletterna?

I Pc Tidningen Nr 1 sid 31 skrivs om hur radera gamla Windows. Men någon ”Ta bort tidigare….” finns inte.

 

Börja med att stänga fönstret med cirkeldiagrammen [1 på bilden]. Sedan markerar du längst ut till vänster de filer som ska raderas [2] eller med knappen Batch select. Därefter klickar du på knappen Batch Resolve Selected [3] och väljer vad du vill göra med de markerade filerna

 

Om det inte visas någon ”Ta bort tidigare…” beror det på att det inte finns något tidigare Windows att plocka bort, utan det är redan borttaget.

Bifoga filer:

user-325380
Åskådare

    Det som händer är att jag får upp en ruta där det står: Du måste ha behörighet från Trustedinstaller för att ändra filen. Nästan samtliga dubbletter är Windows-filer.

    Om det är Windows-filer är jag inte helt säker på att det är någon bra idé att plocka bort dem, Windows brukar inte uppskatta att man plockar bort systemfiler. Är du verkligen helt säker på att du vill plocka bort dem?


    user-325380
    Åskådare

      Det är klart att jag vill bli av med dubbletterna. 10,56 GB dubbletter, det utrymmet kan användas bättre.

      Det kommer även upp: Du måste ha tillåtelse från Administratörer för att ändra filen. Jag är ju administratör, så vem skall ge tillåtelse för att ändra?

      Det verkar som alla installerade program är dubbla, t.ex F-secure, Malwarebyte osv.

      Det låter väldigt underligt. Om vi tar ett av programmen, låt oss säga F-Secure – har dubbletterna samma sökväg? Om de inte har det, vad har de för sökvägar?

      Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.