Mediauppspelare

Inte löst
Detta ämne innehåller 6 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 6 månader sedan.
Skapare
musti624646607
Åskådare

Har i många år använt Boxeebox för att spela upp mina hemvideor, musik, bilder på min tv. Allt lagrat på en flyttbar disk ansluten till Boxeen. Har funkat klockrent med allt material. Fick nyligen fiber indragen till huset och med det funkade inte internet med boxen. Har angett rätt lösenord till routern osv men stört omöjligt. Kunde dock titta på allt i min anslutna hdd. Var så dum att jag fabriksåterställde Boxeen och efter detta går den inte att använda alls pga att Boxeen behöver nätet för att startas om. Undrar nu om det finns liknande mediaspelare som Boxeen som jag kan spela upp mina media till tv. Har kopplat min mediahdd till usb uttaget på min router och det funkar bra att spela upp i min pc men med ”plattan” som jag castar ifrån är det inte stabilt. Hackar och har sig. Har någon bra tips vad jag kan göra?

JOn

Bara för att kasta ut en förflugen tanke – det går inte att ansluta hårddisken till en USB-port i TV:n? Det är ju givetvis avhängt på vad det är för TV.

Om det är en Smart TV, eller i vissa fall även en ”halvsmart”, finns det även en annan möjlighet. En del routrar kan fungera som mediaservrar genom att köra en så kallad DLNA-server och på så sätt göra den anslutna hårddisken tillgänglig på nätverket. Om TV:n har möjlighet att identifiera en DLNA-server (routerns) borde även det fungera för att spela upp på tv:n.


musti624646607
Åskådare

    Tack för svaret

    Min nuvarande tv är inte en smart tv. Blir en sådan senare i höst. Provar nu google videostream från pc till tv via appen i android. Castar sedan till tv. Det funkar inte så bra .Buffrar. Har bra fart i mitt nätverk (fiber) men det tycks inte hjälpa. Kanske någon inställning i routern?

    JOn

    Det låter som många ”hopp” för uppspelningen att göra. Du har inte möjlighet att ansluta datorn med sladd direkt till TV:n och använda TV:n som extra skärm?

    Om TV:n har en extra HDMI-ingång kan du även testa en sån här manick: Xiaomi Mi Box S. Inte den mest kraftfulla prylen, men jag tycker att den fungerar bra för Full HD, den kör Android så den har gott om appar inklusive SVT Play, Netflix osv, och det går att casta till den.


    musti624646607
    Åskådare

      Har tv och pc på olika våningar så jag kan inte  ansluta dem med sladd. Har tittat på Xiaomi men det blir inte den lösningen. Verkar dock som lösningen är nära. Har VLC mediaspelaren i datorn och som app i ”plattan”. Har prövat att streama den vägen (chroomecast fungerar med VLC nu) och hittills funkar det oväntat bra. Ingen gladare än jag.

      Tack för kanonsupport

      JOn

      Skönt att du har hittat en lösning som fungerar.

      Dra på trissor, VLC har Chromecast, det har jag missat. Nu har jag lärt mig något i dag också.

      Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.