Meshnätverk!

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 månader sedan.
Skapare
user-533102
Åskådare

Kan man påverka meshnätverket med vilken typ av router man har?

Ex.vis att man byter till en ny och snabbare router så får man ett snabbare nätverk.

På sätt och vis kan man det, men det blir inte något som påverkar hela nätverket. Ett meshnätverk har ju som bekant den fördelen att routern och alla noder kommunicerar med varandra som ett enda nätverk, och enheter som ansluter till det kopplar upp sig mot den del som för tillfället ger bäst signal. Om vi tar en mobiltelefon som exempel ansluter den direkt till routern om du står nära den, men när du går därifrån och passerar en nod byter mobilen till att ansluta till noden när den signalen blir bättre än routerns.

Nu till att illustrera svaret på din fråga. Låt oss använda fiktiva siffror tagna ur luften för att förklara – du köper ett meshnätverk där routern har hastighet 10 och noderna har hastighet 10. Sedan byter du router till en ny med hastighet 20 men behåller noderna med hastighet 10. När din mobil ansluter till routern sker kommunikationen nu i 20, men när mobilen byter till en av noderna sjunker hastigheten till 10.

På sätt och vis har du alltså fått ett snabbare WiFi, men bara när du är direktansluten till routern.

 

/ PC-tidningen support

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet