PC till Cromecast

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 4 månader sedan.
Skapare
Karl-Olov Dalquist
Medlem

Har fått kontakt mellan Ipad och Cromecast men

datorn säger: Wi-Fi-nätverket avstängt.

Vad göra?

Eftersom jag inte vet vad det är för sorts dator du har – fungerar datorns trådlösa nätverkskort bra för annat än Chromecast, som surfande och liknande?


user-529121
Åskådare

    Fungerar inte att casta från min PC, kommer upp en stillbild från min webläsare Chrome, men går inte att casta Zoom som jag har igång eller annat program på PC:n. Jag har inga problem från platta eller mobil. Min dator är en helt ny Dell Inspiron 157000 med Windows 10. Den bild jag har uppe på min webbläsare är den enda som syns näst jag väljer att casta och det går inte att växla bild. Läste någonstans på webben att det inte är möjligt att casta från PC till TV, låter märkligt tycker jag.

     

    Det går alldeles utmärkt att casta från en dator till TV, jag gör det själv emellanåt från min stationära med nätverkskabel via routern och trådlöst till TV:n. Det handlar däremot om enkelriktad strömning, det kan trassla till sig om man försöker casta exempelvis Zoom där det handlar om att både strömma video till din skärm och samtidigt från din kamera.

    Jag vet att en del TV-tillverkare har löst det genom att man kan ansluta en webbkamera direkt till en USB-port i TV:n och på så sätt kunna ha videosamtal, men då handlar det ju inte om casting utan om videokonferens utan dator.

    Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.