Problem med DVD-brännare/läsare

Löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 3 månader sedan.
Skapare
user-325380
Åskådare

Har laptop med W10. Använder portabel DVD-brännare/läsare, som slutade fungera. Köpte ny som inte fungerade, bytte, bytte och bytte. Fyra brännare som inte fungerade trots att butiken säger att de är OK. USB-portarna fungerar. Är det Microsoft (Windows) eller något av programmen i ert säkerhetspaket som blockerar brännaren? Vad gör jag?

Janne

Testa att söka efter och starta Enhetshanteraren och undersök om den optiska enheten har någon form av ikon för sig (en röd eller en gul beroende på om/vad som har hänt). Du kan även testa att dubbelklicka på enheten, gå in under fliken Drivrutin och klicka på knappen Uppdatera drivrutin för att se om det har kommit någon ny drivrutin. Du kan även testa att surfa till hemsidan för företaget som har tillverkat den optiska enheten och se om de har släppt någon ny drivrutin.


user-325380
Åskådare

    Enhetshanteraren säger att brännaren fungerar korrekt och att bästa drivrutin redan är installerad. När jag stoppar i en skiva går läsaren igång men ingenting händer på datorn. Någonting har hänt med datorn, och de enda ändringar jag gjort är att installera ert säkerhetspaket.

    Janne

    Det låter väldigt besynnerligt att någon del av säkerhetspaketet skulle ha med saken att göra, men det enda jag kan föreslå för tillfället (om inte annat för att testa hypotesen) är att avinstallera programmen ett efter ett för att se om det blir någon skillnad och i så fall vilket av programmen det är som orsakar problemet.


    user-325380
    Åskådare

      Jag har funderat på att göra så. Det är en massa jobb, men om inget annat hjälper så får det bli så.

      Jag tackar för hjälpen även om det inte löste problemet. Kanske återkommer.

      Janne

      Gör gärna det, för om något av säkerhetsprogrammen vi rekommenderar kan råka åstadkomma något sådant är det bra om vi får reda på det. Jag tackar på förhand om du upptäcker vad problemet beror på.


      user-325380
      Åskådare

        Hej,

        Jag började med att avinstallera Kaspersky Sofware Updater. Då fungerar läsaren. Jag ominstallerade Kaspersky och då fungerar inte läsaren. Jag upprepade detta några gånger med samma resultat. Det är alltså Kaspersky som blockerar läsaren. Med detta är problemet ur världen. Sedan är ju förstås frågan varför det blir så här, men det är en fråga som vi kanske inte skall fördjupa oss i.

        Vänligen

        Janne

        Det var bra att du kom på vad det var så att andra kan få hjälp om de råkar ut för samma problem, men jag håller med dig om att det är väldigt besynnerligt att Kaspersky Software Updater åstadkommer problemet. Jag hade kunna förstå om det hade varit någon form av säkerhetsprogram som får en knäpp och blockerar USB-enheter, men ett uppdateringsprogram borde inte åstadkomma det problemet. Men uppenbarligen kan det göra det, precis som du upptäckte.

        Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.