Skarvsladden ändrar bildskärmens upplösning

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 1 år, 3 månader sedan.
Skapare
dellrock
Åskådare

Jag har en laptop som jag har anslutit en extern bildskärm till. Nu behöver jag utöka avståndet mellan dator och bildskärm och har därför skaffat en hdmi-skarvsladd. Men skarvsladden gör att bildskärmens upplösning ändras. Jag har provat alla upplösningar som finns tillgängliga i Kontrollpanelen, men ingen av dem ger samma upplösning som jag hade innan jag anslöt skarvsladden. Även om jag ändrar till samma upplösning som tidigare så fungerar det inte. Om jag tar bort skarvsladden så får jag tillbaka den gamla upplösningen. Hur gör jag för att inte skarvsladden ska påverka upplösningen?

Windows 10, 8RAM, i5

Den vanligaste orsaken till den här typen av problem brukar vara att laptopskärmen och TV:n har olika upplösning, och om man då speglar skärmarna brukar de anpassa sig efter den med lägst upplösning vilket kan få en del konstiga effekter.

I det här fallet är det ju dock samma datorskärm och TV som tidigare, vilket gör att det inte borde vara skärmupplösningen som är problemet. Bara för att förtydliga – använde du hdmi-sladd även tidigare? Om du gjorde det, och om det bara är sladden som är skillnaden, då kanske du har råkat köpa en gammal hdmi-sladd. Det brukade kunna bli en del konstiga effekter när hårdvarutillverkarna gick över till hdmi 2.0 och man fortfarande försökte använda en sladd som bara fungerade upp till hdmi 1.4.


dellrock
Åskådare

    Thanks!

    Problemet löst. Av någon anledning hade jag bildskärmen kopplad till datorn via skärmens VAG-kontakt och via en konverter till datorns hdmi-kontakt. Antagligen för att den tidigare skärmen inte hade någon hdmi-kontakt, utan bara VGA och det fungerade bra. Sedan funderade jag nog inte på det när jag skaffade en ny skärm, utan bara kopplade ihop det som tidigare.
    Men när jag nu kopplade om det från hdmi i datorn till hdmi på bildskärmen så fungerar allt bra nu. Jag borde ha kollat upp det tidigare.

    Skönt att det ordnade sig. Det är lätt att missa sånt, och nu slipper du ju dessutom använda VGA vilket är extra trevligt.

    Ämnet ’Skarvsladden ändrar bildskärmens upplösning’ är stängt för nya svar.