Skrivare skriver ut på egen hand (nätverksskrivare) Plötsligt startar skrivaren

Löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 5 månader, 3 veckor sedan.
Skapare
torsten augrell
Åskådare

Min skrivare, jag har två datorer i ett trådnätverk. Plötsligt har  en av dem en HP laser börjat skriva ut på egen hand, det som kommer ut är bara meningslösa asci-tecken, men vad händer? virus eller.

Torsten Augrell

Det låter inte som något virus eller sabotageprogram eftersom de i princip alltid försöker hålla sig så dolda som möjligt. Då verkar det ologiskt att det skulle börja skriv ut saker och dessutom obegripliga sådana.

Även om skrivaren är ansluten med kabel, har den även Wi-Fi? Det har nämligen förekommit att skrivare med Wi-Fi har levererats utan lösenord så att vem som helst kan ansluta sig till skrivaren och skriva ut saker. Det är en möjlighet, men den känns inte heller trolig just eftersom det är rappakalja som skrivs ut.

Vet du vilken av datorerna det är som skriver ut? Kommer det utskrifter helt slumpmässigt eller är det när du gör något speciellt på datorn/datorerna (även om du kanske inte har tänkt på sambandet tidigare)? Surfar du till någon speciell hemsida eller startar/använder du alltid något speciellt program när det inträffar?


torsten augrell
Åskådare

  Hej och tack för svar. Det min HP pavillion det handlar om. Jag gör inget speciellt med något program. utskrifterna kan komma till synes slumpmässigt mitt i natten.

  MVH

  Torsten


  torsten augrell
  Åskådare

   Så här kan utskrifterna se ut:

    

   Bifoga filer:
   1. rappakalja.pdf

   Mycket besynnerligt, det där ser ut som maskinkod som är fullständigt poänglöst att skriva ut, så det borde inte ens skickas till en skrivare.

   Det där är tydligen ett problem som HP har råkat ut för tidigare och de har en guide här med en rad olika förslag på hur man löser problemet. Enligt HP ska Windows 8-lösningarna även fungera med Windows 10, och det ska vara ett skrivaroberoende problem så typ av skrivare ska tydligen vara irrelevant.

   Tyvärr är guiden på engelska, men om du kör fast så säg till så hjälps vi åt.


   torsten augrell
   Åskådare

    Hej och tack för det utförliga svaret! Nu skall jag börja ta itu med utskriftseländet

    Mvh

    Torsten


    torsten augrell
    Åskådare

     Nu är det bättre!

     Torsten

     Skönt att det löste sig.

     Ämnet ’Skrivare skriver ut på egen hand (nätverksskrivare) Plötsligt startar skrivaren’ är stängt för nya svar.