Skrivarproblem i Windows 10?

Löst
Detta ämne innehåller 6 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 1 år, 12 månader sedan.
Skapare
kenjan785468
Deltagare

Hej!
Jag har sedan några år kört min Canon PIXMA TS 8050 kopplad till två datorer, bägge med uppdaterat W10, via en USB switch och det har fungerat utmärkt.
Var nyligen tvungen att byta den ena datorn och i samband med det installerade jag om drivrutinspaketet från Canons hemsida. Efter det går det inte att skriva ut från exvis epost och andra websidor från någon av datorerna. Word- och PDF dokument går att skriva ut om man hämtar dom från en vanlig datormapp men inte annars. Om jag kan spara undan dokumentet i exvis Word eller PDF kan jag senare skriva ut det utan problem. En ganska krånglig omväg som inte fungerar alla gånger heller.
Eftersom detta drabbar både den gamla och nya datorn antog jag från början jag att problemet fanns i någon skrivardrivrutin. Det kanske handlar om någon kryssruta i någon meny men trots flera dagars försök har jag in te kunnat lösa problemet. Jag får meddelandet att systemet inte kan hitta datorerna. Har varit i kontakt med Canon support som varit mycket hjälpsamma men inte kunnat lösa problemet. Det verkar i mina ögon vara något Windowsproblem. Någon som kan hjälpa mig med detta?

Du har inte någon USB-port på routern som kan fungera som skrivarport? En del routrar har sådant och det brukar fungera mycket smidigt.

Har du testat att strunta i USB-switchen? Eftersom skrivaren har WiFi, testa att strunta i USB och istället ansluta skrivaren till det trådlösa nätverket?

/ PC-tidningen support


kenjan785468
Deltagare

  Av praktiska skäl är det svårt att använda routerns USB port. Jag har testat utan USB switchen och det blir lika dåligt resultat. Det konstiga är ju att om jag öppnar ett dokument från en mapp i datorn går det utmärkt att skriva ut via switchen och om jag använder urklippsverktyget på en webbsida eller epost kan jag också skriva ut utan problem. Förut kunde jag skriva ut direkt från epost eller en webbsida.
  Problemet dök som sagt upp efter att jag bytt den ena datorn och var tvungen att göra en nyinstallation av skrivarprogrammet samtidigt som det kommer en massa windowsuppdateringar. Kan Norton orsaka sånt här?

  Hur fungerar det att använda den som trådlös nätverksskrivare?

  I vårens stora Windows 10-uppdatering plockade Microsoft bort funktionen som kallas för Hemgrupp, där man bland annat kunde dela skrivare mellan flera datorer på samma nätverk. Möjligtvis är det frånvaron av den funktionen som spökar. Du skulle kunna testa Microsofts guide för att dela skrivare utan hemgrupp och se om det kan reda ut någonting.

  Nu vet jag inte hur det är med Cannons skrivare, men när jag köpte ny HP-skrivare behövde jag aldrig bry mig om drivrutiner utan Windows 10 ordnade allting på alla datorer helt automatiskt. Det kanske inte fungerar likadant med Canon, men om inget annat hjälper skulle du kunna testa att koppla bort skrivaren och avinstallera alla program och drivrutiner som har med skrivaren att göra. Sedan startar du om datorn (det räcker att börja med den ena av datorerna) och när den har startat och är redo att användas ansluter du datorn och ser vad som händer. Det kan vara så att Windows löser allting automatiskt även med Canon-skrivare.

  / PC-tidningen support


  kenjan785468
  Deltagare

   Hej igen! Har testat med din beskrivna metod att försöka låta Windows ordna allt. Gick inte alls. Har gjort flera omstarter med mellanliggande rensningar och kört utan min USB-switch men inget verkar hjälpa. Hittar inte något användbart på MS hemsida heller. Varför går det att skriva ut vanliga Word och PDF filer men inte från epost eller webbsidor. Finns det några skillnader mellan dessa filtyper? Kan det vara något behörighetsproblem som jag inte förstått? Under fliken skrivarserver finns det en ruta för behörigheter som är grå och alltså inte går att påverka. Där finns en massa kryssrutor som jag inte kommer åt av någon anledning. Jag är inloggad som administratör (om jag inte missförstått något). Tacksam för all hjälp!

   Hälsningar Kenneth Jansson


   kenjan785468
   Deltagare

    Hej!

    Vet inte riktigt vad som hänt men nu tycks problemet vara löst. Jag fick en Windowsuppdatering och efter det kunde jag komma åt behörigheterna för skrivare och server. Fyllde i några kryssrutor och sedan funkade det hela.
    Jag får tacka för den tid som du lagt ner!
    Hälsningar Kenneth Jansson

    Skönt att det löste sig.

    Ha en riktigt skön helg.

    / PC-tidningen support

    Ämnet ’Skrivarproblem i Windows 10?’ är stängt för nya svar.