ssd hdd usb hur länge kan de vara utan spänning

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 7 månader sedan.
Skapare
kajlswe368574
Åskådare

Jag har digitaliserat alla gamla foton, diabilder och videoband och vill nu spara undan dessa och lägga undan

för att ev vid ett senare tillfälle ta fram dem(flera år). Min undran är; hur länge kan respektive SSD HDD USB

vara utan spänning dvs utan att anslutas till dator och fortfarande gå att läsa?

Ingen av dem är någon perfekt lagringslösning för att så att säga lägga i en skrivbordslåda några år. Bägge behöver ett visst mått av underhållsström med tiden, men här är det också en avvägningsfråga – SSD:n behöver ström i mer omfattning medan det mekaniska hårddisken innehåller ju magnetskivor vilket i sig gör den bräckligare.

Det finns egentligen ingen perfekt lösning för långtidslagring om du inte satsar på exempelvis arkivklassade optiska skivor eller liknande.  Jag skulle säga att det säkraste är att använda den så kallade 3-2-1-regeln – spara backup på minst tre separata lagringsenheter, lägg dem på minst två separata ställen, och ha en av dem lättillgänglig om du snabbt skulle behöva återställa några filer. Ta sedan för vana att varje år undersöka säkerhetskopiorna, vid behov uppdaterade och kanske byta någon lagringsenhet om det skulle behövas.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.