Staionär pc vill inte starta efter att den stängts

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 3 månader sedan.
Skapare
ebbbbe
Deltagare

Min PC , stationär vill ”ibland” inte starta efter varit avstängd.

Jag tror det är ett kontaktfel då datorn plötsligt startar om jag vickar den eller lägger den ned, har kollat alla anslutningar.

Win 10 pro med MSI moderkort, corsair nätagg CX600M, kortet verkar gå ner till strömlöst då ingen diod lyser.

Win inställt på att gör inget på on/off knappen-borde finnas variant i win för starta vid knapptryck- finns bara stäng av.

Det går dock att starta om genom windows, men går inte att få igång efter avstängning utan att vicka och lägga den ner ?

Kör den nu med dygnet runt på

Något tipps på felsökning.

Jag håller med om att det verkar vara glapp eller något fysiskt fel någonstans. Det första jag skulle göra är att öppna datorn och kontrollera alla sladdar och peta på dem för att trycka fast dem vare sig det verkar behövas eller inte. Andra som har råkat ut för liknande problem har fixat problemet genom att byta av-/på-knappen på datorn. Se bara till att först stänga av datorn och dra ut strömsladden ur väggen, samt ”gör dig av” med statisk elektricitet så att du inte råkar kortsluta något.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.