Större hårddisk

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 1 vecka, 2 dagar sedan.
Skapare
johnhelg72788
Åskådare

Jag behöver installera större hårddisk. Har 1 TB men vill installera 2 TB.

Kan jag klona befintlig disk till en 2 TB disk i en docka och sedan utöka c- och d-disken med hjälp av program ni har så att hela nya disken blir användbar.

Vet att jag vid e tidigare kloning bara fick lika mycket användbar yta som den gamla disken hade.

Det ska gå alldeles utmärkt att klona 1 TB till 2TB, men som du säger behöver du pyssla lite med den efteråt och ändra partitionsstorlekarna för att utnyttja allting. En överflödig kommentar men jag säger den ändå bara för att ha det sagt – kom ihåg att klona hela 1 TB-hårddisken så att du får med alla partitioner, så att du inte bara klonar enstaka partitioner.

/ PC-tidningen support


johnhelg72788
Åskådare

  Hej igen!

  Det gick utmärkt att klona disken till min 2 TB disk, men det går inte eller jag kommer inte underfund med hur jag ska utöka partitionerna med hjälp av programmet Paragon. Det går där bara att förminska eller splitta en partition.

  Finns det något annat program som du rekommenderar?

  Hej!/  Nu löste sig problemet när jag laddade ned EaseUS Partition master, fri version. Det blev väldigt enkelt att utöka partitionerna. Nu ska jag bara byta hårdisk i PC’n.
  Den klonade versionen har döpt mina tidigare C: och D: diskar till A: resp B:.
  Påverkar det funktionen i PC’n något?

  Det kan påverka, men i så fall borde det fungera att ge dem nya enhetsbokstäver och ändra till C respektive D.

  / PC-tidningen support

  Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet