Uppgradering till WiFi 6 AX200 gick inte

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 2 månader sedan.
Skapare
user-348716
Åskådare

Eftersom vi precis bytt till ett WiFi 6 mesh-system så var er artikel om uppgradering av nätverkskort till WiFi 6 på sidan 42 i nr 4/2021 intressant. Köpte därför ett nytt kort (Intel WiFi 6 AX200 2230) till vår Lenovo Flex 2-15 som har ett AC-3160 kort. Laptopen kör senaste Windows 10 64-bitars. Började med att installera Windows drivrutinerna via er länk men fick beskedet att dessa inte kunde installeras på datorn. Chansade i alla fall och böt ut nätverkskortet och startade om. Bara för att direkt få besked att kortet inte var kompatibelt med datorn och ombads avinstallera det.
Checkade då Intels och Lenovos supportsidor men hittade inget om detta, bara att AX200 2230 hade rätt format och skulle kunna ersätta ett AC-3160. Ringde då Lenovos svenska support och som kontrollerade sina listor med ersättnings- och uppgraderingsprodukter och där fanns inte AX200 med. Gav upp och satte tillbaka AC-3160 kortet och allt fungerar som innan. Dock ca. 2 timmar och troligen 200:- fattigare… Någon som har ett tips?

Lenovo brukar kunna vara extremt petiga med vilka kort det går att uppgradera till, de har en så kallad grön lista med kort som fungerar med deras enheter medan en majoritet är blockerade. Det finns ett kort som heter Intel Wi-Fi 6 AX201 som tydligen ska fungera, men det påstås vara det enda WiFi 6-kortet som är godkänt.

Inte nog med att det är Lenovo och inte korttillverkarna som orsakar problemet där vad som får anses vara standardkort inte är kompatibla eftersom de blockeras, Lenovo kommunicerar inte några listor över vad som fungerar och inte. deras forum innehåller en hel del trådar där användare som försöker hjälpa varandra baserat på att användare har köpt kort och provat sig fram med varierande resultat.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.