Usb minne skadat " står filen eller katalogen är skadad och kan inte läsas" ?

Inte löst
Detta ämne innehåller 13 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 månader sedan.
Skapare
teknikern835
Deltagare

Hej skulle vilja ha hjälp av någon med att mina usb minnen som fungerat bra tidigare men testat i datorn windows 10 svarar bägge usb minnen filen eller katalogen är skadad och kan inte läsas har försökt formatera både snabb och vanlig det blir inte bättre utan samma resultat ?

hälsning Janne

Börja med att testa att ansluta dem till en annan USB-port på datorn, och välj då en USB-port som sitter på datorn (dvs inte någon USB-hubb eller liknande). Om du har möjlighet är det bra om du kan testa dem på en annan dator.

En annan läsare här på forumet hade problem med att en DVD-brännare inte fungerade, och upptäckte att när programmet Kaspersky Software Updater avinstallerades så fungerade brännaren. Komplett ologiskt, men så var det. Om du använder Kaspersky Software Updater, testa att avinstallera det och se om det blir någon skillnad.

/ PC-tidningen support


teknikern835
Deltagare

  Hej tack för svar men jag har inte kaspersky på datorn men i telefonen  körde nu på annan dator samma sak med bägge usb minnen ? vad göra ?

  Vänlig Hälsning

  Janne Wiström

  Sätt in ett USB-minne i datorn. Sedan högerklickar du på Start-knappen och väljer Diskhantering. Syns minnet, och vad händer om du försöker bearbeta USB-minnet där? Eller var det så du försökte formatera minnet tidigare?

  / PC-tidningen support


  teknikern835
  Deltagare

   Hej ! detta löste inte  problemet tyvärr  på bägge usb minnen står det filsystem RAW , svarar efter formateringen det gick inte slutföra formateringen . på mitt tredje usb minne som fungerar står det filsystem exfat som fungerar  utmärkt .

   kan felet vara att det står filsystem RAW på usb minnena och kan man ändra det till exfat   ?

   Vänlig hälsning

   Janne Wiström

    

   Det är säkerligen RAW-filsyetemet som ställer till det, och för att ordna det behöver USB-minnet formateras om antingen till FAT3, NTFS eller exfat.

   / PC-tidningen support


   teknikern835
   Deltagare

    Hej !  tyvärr funkar det inte heller har formaterat på både exfat eller NTSF på bägge usb minnen men när du går till diskhantering och kollar disk så står det filsystem RAW jättekonstigt eller hur ?

     

    Hälsning Janne

    Testa att högerklicka på USB-minnet och välj Egenskaper, gå in under fliken Verktyg och klicka på knappen Kontrollera i stycket Felkontroll. Sedan följer du bara guiden. Det verktyget kanske kan hitta något.

    / PC-tidningen support


    teknikern835
    Deltagare

     Hej !   tyvärr funkade det inte heller fick svar att diskkontrollen kunde inte utföras eftersom disken inte är formaterad ännu ? vill du formatera disken ?

     efter det försökte jag formatera och fick då till svar  att det gick inte slutföra formateringen

     hälsning  Janne

     Det låter faktiskt som att USB-minnena är trasiga.

     Du skulle kunna testa att försöka bearbeta dem med Partition Master, men jag är lite skeptiskt till att det kommer att göra någon skillnad.

     / PC-tidningen support


     teknikern835
     Deltagare

      Hej det funkar inte det heller det konstiga är att 4 stycken som fungerat tidigare nu alla svarar när du stoppar in usb minnet i datorn  ”katalognamnet är felaktigt ”

      Hälsning

      Janne

      Det låter otroligt att det skulle kunna inträffa, men eftersom du har testat på fler än en dator med samma resultat och inget program eller verktyg har lyckats reda ut problemet verkar det inte bättre.

      Om vi återgår till Diskhanteraren, vad händer om du högerklickar på USB-minnet och väljer Ta bort volym, vilket utplånar partitionen. Om det visas fler än en volym tar du bort allihop. Sedan skapar du en ny volym och testar att formatera den.

      / PC-tidningen support


      teknikern835
      Deltagare

       Hej tack för svar otroligt att ni jobbar nu på lördagskväll   tack !

       så här ligger det till att om jag går till diskhanteraren och högerklickar på dom översta hårddiskarna så får jag fram att ta bort men mina usb minnen ligger i undre delen av diskhanteraren där det står disk 1 och där går det in te att höger klicka och få fram ta bort volym

       vänlig hälsning

       Janne

       Du ska inte klicka i ”rutan” där det står Disk 0, Disk 1 et cetra, utan på den/de partitioner som visas på enheten. På bilden visar den gröna pilen en partition, och högerklickar jag på H: i det här fallet visas bland annat Ta bort volym i menyn.

       Bifoga filer:

       / PC-tidningen support

       Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet