Utöka minne i en "gammal" dator.

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 4 månader sedan.
Skapare
perxyz10
Deltagare

Jag har en Acer Aspire TC-705 med en if processor och 8 Gb minne från 2015. Jag funderar på att uppgradera den till 16 Gb. Det finns en ledig slott och jag vill helst inte köpa mer än en modul. Problemet är att det minne som sitter i är långsamt jämfört med de nya jag hittat. Mitt har en frekvens på 800 Mhz. Fungerar det att sätta i ett snabbare minne, helst tillsammans med det jag har eller två nya som är snabbare?

Låt oss börja med hur det brukar fungera – om du sätter i ett snabbare minne ändras hastigheten automatiskt för att matcha det långsammare minnet, så om du använder ett på 800 MHz och och sätter in ett på exempelvis 1300 MHz kommer det att ”sakta farten” till 800 MHz.

Det är så det brukar fungera och borde vara, men det kan finnas många olika varianter, till exempel att en dator inte registrerar en minneskapsel som inte har rätt hastighet (800 MHz i det här fallet), att datorn inte kan hantera två minneskapslar med olika hastighet utan då bara registrerar ett eller i värsta fall inget av dem.

Med det klart kan jag säga att jag tror att det kommer att fungera, främst eftersom det är en relativt ny dator, så det borde inte vara något problem att chansa med snabbare minnen. Om du vill vara på den säkra sidan så kontakta stället där du köpte datorn så kan de säkert svara exakt hur det fungerar på din modell (jag lyckas inte hitta någon så specifik information på Acers hemsida).

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.