Utskriftsproblem i Windows 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 månader, 4 veckor sedan.
Skapare
Bengerd
Åskådare

Jag har en bärbar dator HP Envy x360 Convertible (2 år gammal) med OS Windows 10 Home 64 bitar Version 1803. När jag kopplade in min gamla skrivare HP OfficeJet G55 (10-15 år gammal) med en USB-kabel i datorn fick jag meddelandet ”You have correctly installed your HP OfficeJet G55 on Desktop – 7PGPFFS” och kunde skriva ut från datorn. En vecka senare var det stopp. Skrivaren startade och skrev 2-3 rader och matade ut papperet. Jag körde HP:s felsökningsprogram som skrev ”HP OfficeJet G55 is an older USB-device and might not work with USB 3.0. Turn on the printer %PRINTER NAME%.” Jag fick samma felmeddelande trots att jag använde datorns 2.0 USB-utgång. När jag testade skrivaren på nytt, efter att ha raderat alla dokument i skrivaren, dök följande text upp ”Wrong printer port configured.” Under ”Portar” i skrivarens egenskaper är förbockat ”DOT 4 HP Print Device HP OfficeJet G55″.  Vad har jag gjort för fel eller är det så att skrivarens drivrutiner inte fungerar med Windows 10? Vad betyder meningen”Turn on the printer %PRINTER…….”?

 

Är du helt säker på att du har anslutit skrivaren till en USB 2-port och inte en USB 3-port?

 

Det första jag tycker att du ska göra är att uppdatera Windows till den senaste versionen (version 1809). Det kanske inte löser problemet, men det är alltid viktigt att ha senaste Windows-versionen.

Om inte det löser problemet, titta på HP:s hemsida om det finns några uppdaterade drivrutiner, även om jag betvivlar det när det är en så gammal skrivare.

 

En annan sak som du kan testa är att söka efter och starta Enhetshanteraren, högerklicka på den installerade skrivaren och välja Avinstallera enhet. Starta sedan om datorn se om Windows lyckas installera skrivaren på nytt på egen hand. Ett litet varningen ord för detta – eftersom detta plockar bort de befintliga drivrutinerna och Windows inte lyckas hitta några att installera kan detta lika gärna få skrivaren att fungera sämre som att lösa problemet så gör bara detta som en sista utväg.

Formuleringen %PRINTER NAME% är egentligen ett systemanrop där, när allting fungerar som det ska, operativsystemet ska ersätta det uttrycket med skrivarens namn. Operativsystemet kan anropa en specifik variabel (i det här fallet %PRINTER NAME%) med det namn som de olika tillverkarna har gett sina skrivare. Om man ansluter en HP InkJet blir formuleringen ”Turn on the printer HP InkJet”, med en Pixma-skrivare blir det ”Turn on the printer Pixma” et cetera.

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet