Vad lägger beslag på det lediga utrymmet?

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 månader, 2 veckor sedan.
Skapare
nosie283741
Åskådare

Min Windows 10-dator dator har en SSD som C-disk, för lagring en spinndisk D. D är 1 TB i en partition, med 931,5 GB tillgängligt. Om jag manuellt summerar det Utforskaren visar på D, då ser det ut som att jag använder knappt 300 GB. Resultatet blir detsamma även om jag väljer att Visa dolda filer. Men enligt Utforskaren finns ändå bara 14,4 GB ledigt utrymme på D.

Enligt WinDirStat har jag 294,7 GB data på D. Men om jag väljer Options, Show unknown, då anger WinDirStat 622,4 GB som ”Unknown” (som inte går att utforska eller expandera). Tillsammans blir det 917,1 GB, vilket alltså lämnar samma ynka 14,4 GB ledigt utrymme som anges i Utforskaren.

På C hittade WinDirStat 16,3 GB ”Unknown”. Efter att jag avinstallerat några program med Revo Uninstaller ökade ”Unknown” till 17,4 GB och ledigt utrymme minskade i motsvarande grad.

Vad kan detta ”Unknown” vara och hur kommer jag åt det utrymme som det upptar?

Detta Unknown brukar vara sådant som systemet har sparat undan för eget behov, exempelvis för att återställningspunkter och liknande. Du kan söka efter och starta Skapa en återställningspunkt, markera din D-enhet och klicka på knappen Konfigurera för att se hur mycket utrymme som är avsatt för det ändamålet.

En annan sak som du också kan testa är att högerklicka på WinDirStat-programmet och välja att köra det som administratör, detta gör det möjligt för programmet att visa mer information än om man startar det som vanligt.

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet