Videostream

Inte löst
Detta ämne innehåller 8 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  musti624646607 4 år, 5 månader sedan.
Skapare
musti624646607
Åskådare

Jag har en extern hårddisk (usb) kopplad till min router. Där har jag musik och egna video inlagda. Har nu försökt att lagt in dessa till google videostream spellista och dom finns där MEN det går inte att streama till min tv. Har premium så jag kan sköta allt från min app i mobilen. Gör jag något fel eller funkar det inte alls? Finns det något annat sätt att streama från denna externa hårddisk?

JOn

Bara så att vi pratar om samma sak – med google videostream menar du att du försöker använda chromecast för att strömma från hårddisken till tv:n?

Får du några felmeddelanden eller andra felmeddelanden, eller hur yttrar sig felet?

 

Det finns många olika sätt att strömma till en tv, men väldigt mycket beror på vilken utrustning man har och då framför allt tv:n. Chromecast brukar vara ett pålitligt alternativ, sedan finns det olika varianter av mediespelare som förvandlar en ”dum tv” till en smart-tv, och sedan finns det många olika varianter av tv-apparater med inbyggda funktioner för att strömma bilder, musik och film.


musti624646607
Åskådare

    Ja jag försöker streama från den externa hårddisken som är kopplad till usb uttaget på min asus router. När man börjar lägga in mediafiler i Launch Videostream får man frågan från vilken mapp man vill lägga in. När man bläddrar så finns min hdd kopplad till routern med. Jag väljer den och då dyker titlarna på alla mina hemvideor upp. Då väljer jag dom. När jag sedan vill titta på dom i min tv så öppnar jag min app tillhörande Google videostreamer och där finns mina filmer i bokstavsordning. Castloggan aktiveras och allt funkar fortfarande. Väljer en film att casta och sedan funkar det inte längre. Buffrar hela tiden. Har fiber indraget i huset så farten på nätet är inget problem. Vad kan detta bero på ?

    JOn

    Det låter som att allting verkar fungera fram tills dess att mobiltelefonen ska casta till tv:n? Har jag uppfattat saken rätt då?


    musti624646607
    Åskådare

      Ja det är rätt uppfattat. All annan streaming fungerar felfritt. Cmore, Spotify, Viaplay osv

      Det låter som att det är just att strömma från hårddisken till telefonen och sedan till tv:n som har någon flaskhals någonstans. Om du lägger in en av filmerna på telefonen och försöker casta direkt från telefonen, fungerar det bättre då?

      Vad är det för telefon du har?


      musti624646607
      Åskådare

        Ja då fungerar det. Min telefon är Motorola one vision. Har försökt med min Samsung platta också men det blir inte bättre.

        Har även skickat felrapport till google och fått tips därifrån. Har nu tittat på forum ang det här och det verkar vara väldigt mycket problem med just detta jag har beskrivit. Finns en betavariant som fungerar lite bättre men långt ifrån bra. får nog avvakta till google har fixat det.

        JOn

        Då avvaktar vi och håller tummarna att Google lyckas reda ut problemet.


        musti624646607
        Åskådare

          Ja. Tack.

          Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.