Windows 11 och processor i7 6gen

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 5 månader sedan.
Skapare
gwelk562394
Deltagare

Jag funderar att köpa ny processor till Dell 0XJ8C4. Min gamla processor Intel i7 gen 6 fungerar inte med windows 11. Kan ni hjälpa mig att välja? Jag  har ingen aning  vilken processor passar?

Microsoft har en lista med alla processorer som stöder Windows 11. Det är dock bara en del av det hela, det gäller också att ta reda på vilka processorer som fungerar tillsammans med det moderkortet. Jag har inte hittat någon Dell-information om den saken, men enligt den här hemsidan lär moderkortet använda sockeln som heter LGA 1151.

Fortsätter man detektivarbetet på Kompletts hemsida har de fem processorer med den sockeln, och enligt Microsofts lista har alla fem stöd för Windows 11.

Det borde med andra ord gå att byta till någon av dem, och troligtvis till ännu fler varianter av processorer, men det är som sagt på pappret – inte minst baserat på att/om moderkortet verkligen använder LGA 1151.


gwelk562394
Deltagare

    Tusen tack. Alltid kan man få bra tips från er. Gregor

    Förhoppningsvis hittar du en bra processor så att du kan kasta dig över nya Windows.

    Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.