Your chassis has been opened

Löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  leifost 10 år, 3 månader sedan.
Skapare
leifost
Medlem

Jag har vid ett flertal tillfällen öppnat chassit till datorn för att byta hårddisk, utöka minnet mm. Nu senast bytte jag knappcellsbatteriet på moderkortet. När jag startade datorn efter batteribytet, och varje gång jag startat sedan dess, så i början av startprcessen där man normalt själv kan gå in och ändra datorns grundinställningar kommer det upp texten ”Warning! Your chassis has been opened” och sedan en fråga om jag ska ändra inställningar eller ej. För att komma vidare måste jag trycka på F1 och sedan startar datorn som vanligt. Motsvarande har aldrig hänt tidigare när jag öppnat chassit.

Finns det någon som vet hur jag ska göra för att återställa datorn så att den startar som vanligt. Jag har letat efter en lösning men inte hittat något. Datorn är en Acer Aspire M5201.

 

Du måste in i datorns BIOS och återställa varningen för att datorn har öppnats. Starta om datorn och tryck på DEL för att komma in i BIOS. Välj Security features eller något med liknande namn och välj Clear vid punkten som heter något i stil med Chassis open.

Vänligen
Markus Dahlberg, redaktör


leifost
Medlem

    Tack för hjälpen. Jag hittade visserligen inget som kunde kopplas till något i stil med Chassis open men efter att ha varit inne under Security features och kollat runt på alla alternativ som fanns så försvann problemet med varningen att chassit varit öppet. Ibland är en gammal PC förunderlig. 🙂

    Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.