2 skärmar

Inte löst
Detta ämne innehåller 23 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 1 månad sedan.
Skapare
aros38
Deltagare

Jag har uppdaterat till windows 10. Jag har ett grafikkort med 2 utgångar, men jag kan inte hitta skärm 2 i inställningarna. Jag får bara samma bild på båda. Jag vill ha ett utökat skrivbord så man kan ha olika program på skärmarna.

Datorn är en 64-bitars med i7 processor.

Är det bara jag som inte hittar inställningen eller finns den inte?

Har du testat att högerklicka på skrivbordet och välja Bildskärmsinställningar. Där borde dina två skärmar visas, stämmer det? Klicka på den som du vill ska vara den primära skärmen och se till att rutan Gör den här skärmen till primär bildskärm är markerad. (Om du vill veta vilken av dina skärmar som är 1 respektive 2, klicka på Identifiera och rutan med de numrerade skärmillustrationerna).

Klicka sedan på den sekundära skärmen och i menyn Flera bildskärmar väljer du alternativet Utvidga dessa bildskärmar.

Löste det problemet?


aros38
Deltagare

  Skärm 2 visas inte i bildskärmsinställningar. Jag uppgraderade från windows 7 och i 7:an funkade det bra.

  S

  Vad är det för dator du har, är det en stationär eller en bärbar?

  Jag skulle tro att det har att göra med en grafikinställning för hur grafikkortet är inställt på att hantera grafik via HDMI-porten. På din beskrivning låter det som att VGA fyller ut hela skärmen därför att bilden skalas upp så att den täcker hela skärmen. När den däremot skickas via HDMI skalas bilden däremot inte upp utan har rätt upplösning, och eftersom VGA har mycket färre pixlar än VGA blir det svarta ramar. Leta i inställningarna för grafikkortet efter en HDMI-inställning som går ut på att den skala upp videosignaler för att fylla skärmen, i stället för att behålla den ursprungliga upplösningen.


  aros38
  Deltagare

   Det är en stationär dator grafikkortet har VGA och DVI portar ingen HDMI.

   Skärm 2 funkar så att den visar samma som skärm 1 men den fyller hela skärmen. (skärm 2 är bredare)

    

   S

   Hur många DVI-portar har grafikkortet?

   Är grafikkortet ett expansionskort (så att det skulle gå att byta det om man vill) eller är det moderkortsmonterat?

   Använder du enbart grafikkortsportar som sitter på grafikkortet?


   aros38
   Deltagare

    Det är ett grafikkort på sockel som går att byta, med 1 VGA och 1 DVI port.

    Jag skärm 1 på -vga och skärm 2 på DVI

    Jag har inga andra grafikportar (VGD/DVI/HDMI)

    S

    Vad händer om du byter plats på skärmarna så att du har skärm 1 på DVI och skärm 2 på VGA?


    aros38
    Deltagare

     Ingen skilnad, samma som tidigare samma bild på båda skärmarna.

     S

     Om du följer anvisningarna i #1, hur der det ut på inställningsskärmen? Skulle du kunna ta en skärmdump och lägga upp?


     aros38
     Deltagare

      Här är 2 skärmdumpar, före och efter att jag klickat på ”hitta”

      Det som verkar vara anledningen till att det inte går att utvidga skrivbordet till två skärmar är att datorn inte vet att det finns två skärmar. Den visar visserligen bilden på bägge skärmarna men på en maskinvarumässig nivå tror datorn att det bara finns en enda skärm, och rent logiskt går det inte att utvidga något när det bara finns en.
      Däremot är det osäkert varför datorn inte registrerar två skärmar. Vet du vilken av skärmarna det är som datorn känner av, är det den DVI-inkopplade skärmen eller är det VGA-skärmen? Det kan krävas en del detektivarbete att reda ut det, men om de två skärmarna har olika upplösning och/eller proportioner är det inte speciellt svårt. Skärmen som hittas verkar till exempel vara en gammal 4:3-skärm, så om den andra är en modernare 16:9-skärm har vi redan svaret.


      aros38
      Deltagare

       När Wnodows startar så verkar det som det är skärm 2 (den breda skärmen 25.5×40.5 cm)som är rätt för då är snurran med punkterna rund på den skärmen, på skärm 1, (30×37.5cm,) är den oval. När sen Windows startar (blå bakgrund)  så är det den skärm 1 som är rätt och skärm två som är uttöjd. Det har ingen betydelse om jag skiftar utgångar på grafikkortet.

        

       Har du kontrollerat så att du har de absolut senaste drivrutinerna till grafikkortet, och om det finns några drivrutiner till skärmarna?


       aros38
       Deltagare

        Jag har kollat drivrutinerna i ”enhetshanteraren”> Bildskärmskort > Microsoft Basic Display Adapter > uppdatera drivrutin.

        Jag kollade i  min Laptop.

        Bildskärmsinställningar > Avancerade skärminställningar > Avanserad storleksändring av text och andra objekt > där finns valet ”visa på en andra bildskärm” det valet finns inte på min stationära dator?

        Stanley

        Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet