Aktivitetsvyn

Inte löst
Detta ämne innehåller 13 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 1 månad sedan.
Skapare
chbengt
Åskådare

Aktivitetsvyn visar inga officerelaterade aktiviteter. Inga dokument jag arbetat med eller om jag har använt outlook.

Alla andra microsoftappar funkar. Har letat i inställningar och läst på microsoftsupporten men har inte blivit klokare.

 

Det låter som att det kan ha med sekretessinställningarna att göra. De inställningarna är utspridda en aning, men börja med att gå in under Inställningar följt av Sekretess. I vänsterkolumnen finns flikar för exempelvis Aktivitetshistorik, Aktiviteter och Dokument som alla kan påverka vad som visas i Aktivitetsvyn. Börja med att titta där om det finns någon inställning som är avstängd för dokument.


chbengt
Åskådare

    Allting står på men officepaketet är inte med i listan över apparna.

    Vilken version av Office är det du har?


    chbengt
    Åskådare

      Office professional plus 2019.

      Om du klickar på länken Visa alla xx aktiviteter (se bilden), visas dokumenten då?

      Bifoga filer:

      chbengt
      Åskådare

        Den länken finns inte.


        chbengt
        Åskådare

          Nu har office helt slutat att fungera. Igår uppdaterades office och även windows 10. Resultatet är att inga officeprogram kan öppnas. Det kommer ett meddelande att operativsystemet inte är konfigurerat att köra det här programmet.


          chbengt
          Åskådare

            Okay. Jag berättar nu för alla att den uppdateringen var tydligen korrupt. Så även de installationsfiler som man hämtar på windows servern. Jag löste det genom att installera en sparad äldre version av 1809. Har även kontakt med windows supporten. Får se om detta drabbar fler.

            Det är inte något uppdateringsproblem som jag har läst något om, det är möjligt att någonting i överföringen från uppdateringsservern till just din dator gick fel så att det inte är något problem med uppdateringen som sådan.


            chbengt
            Åskådare

              Kan vara så att jag haft otur eller så är det något i hårdvaran som bråkar. Tillbaka till aktivitetsvyn. Efter ominstallation kom länken med aktiviteter fram och den registrerar även officehändelser. Problem löst.

              Det finns en del anledningar till att Windows-uppdateringar kan gå fel, och de två överlägset vanligaste är att det finns installerade drivrutiner för periferiutrustning som inte är kompatibla med Windows efter uppdateringen, samt att man använder tredjeparts antivirus- och säkerhetsprogram som man inte stänger av före uppdateringen och därmed blockerar delar av uppdateringen och får den att misslyckas.


              chbengt
              Åskådare

                Om man, som jag, byggt datorn själv måste man vara medveten om att det kan finnas delar som inte alltid fungerar i en uppdatering. Av den anledningen brukar jag göra en ren installation varje gång det släpps en ny version av Windows. Det konstiga denna gången var att de nyaste filerna från servern inte fungerade medan min äldre brända skiva gjorde det. Nå, det kommer ju snart en ny version igen. Spännande.

                Den nya uppdateringen ska ju komma nu i mars, och jag håller med dig om att det är spännande.

                Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.