Ändra användarnamn på startsidan W10

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 4 månader sedan.
Skapare
absolut74
Åskådare

Jag behövde tillfälligt återställa W10 till W7 och lät en supportperson göra det. Efter en tid ville jag återgå till W10 och det gick bra som installation över nätet. Men, nu står på startskärmen under ”gubben” WINDOWS 7. Hur ändrar jag det till mitt namn? Jag har testat tips på sid 70 i nr 18-2019 men inte lyckats ändra.

Använder du ett lokalt konto eller ett Microsoft-konto?


absolut74
Åskådare

    jag använder ett lokalt konto

    Det finns tyvärr inte något smidigt sätt att göra detta för lokala konton, du får istället skapa en ny användarprofil med rätt namn och kopiera dina filer till den profilen. Microsoft har en guide för detta här. I artikeln beskriver det som hur man gör med en skadad användarprofil, det stämmer ju inte riktigt på ditt problem eftersom den bara har fel namn, men principen är densamma.


    bosabosa
    Åskådare

      Här kommer ett förslag från en Besserwisser!

      Är det inte tvärtom?

      Gör såhär för lokalt konto

      Öppna Kontrollpanelen .
      Gå till Användarkonton .
      Klicka på det lokala kontot du vill redigera.
      Klicka på Ändra namnet på konto.
      Skriv in önskat namn.
      Tryck på Ändra namn .

      Inte tvärtom, det är enkelt att ändra visningsnamnet på ett Microsoft-konto, men det verkar som att du har rätt. Jag har läst den beskrivningen på ett par ställen men det ingen har varit tydlig nog med (och som jag inte tänkte på förrän nu när du kom med förslaget) är att man bara kan göra det i den gamla kontrollpanelen för det går inte i den nya. Din beskrivning verkar fungera utmärkt men behöver förtydligas en aning i punkt 1: ”Sök efter och starta Kontrollpanelen.”

      Nu har jag bara testat att byta namn på ett annat konto är det jag är inloggad med, det kanske blir lite annorlunda om man försöker döpa om samma konto som man man är inloggad med, men på det stora hela verkar ditt förslag fungera.


      absolut74
      Åskådare

        Nej det löste inte problemet för som användare uppsökt via kontrollpanelen står det rätt användare (mitt namn) men på skärmen står det WINDOWS 7. Jag har (ännu) inte testat att byta namn för att se vad som händer på skärmen med risk för fler problem. Kanske kan jag gå in i registret för att ändra vad som står på skärmen? Borde vara enkelt att söka – frågan är om det är rätt väg att gå? Kanske lösningen är en ombotning av W10?

        Jag skulle inte rekommendera ett registerhack, för är det någon gång som det kan gå fullständigt åt skogen så är det när man gräver direkt i Systemregistret.

        Det verkar som att det enklaste sättet att göra det är att skapa ett nytt konto och byta användarprofil, däremot skulle ju en återställning betyda att du får en helt fräsch installation av operativsystemet vilket kan vara trevligt. Och bägge metoderna är säkrare än att gå in i Systemregistret.

        Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.