Anslutningsfel via VPN

Löst
Detta ämne innehåller 6 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 3 månader sedan.
Skapare
tomashag
Deltagare

Jag har en förbindelse mellan två datorer via PPTP för att kunna se en disk på fjärrdatorn. Det har fungerat tidigare men plötsligt så är det stopp. VPN fungerar, jag kör VNC via VPN och det fungerar som det ska, jag kan se och styra fjärrdatorn men när jag försöker ansluta mig till disken på fjärrdatorn så får jag ett meddelande enligt den bifogade filen. Vad kan ha hänt? Jag har haft avbrott på internet och båda datorerna var då avstängda i en vecka efter det att ett träd fallit och pajat fibern men när fick tillbaka nätet så hade jag kvar den gamla IP-adressen. Båda datorerna kör Windows 7. Båda datorerna har senaste uppdateringarna.


tomashag
Deltagare

    Den bifogade filen verkar inte ha kommit med. Jag gör ett nytt försök.

    Bifoga filer:

    Har du testat att plocka bort den kopplingen och göra en ny?


    tomashag
    Deltagare

      Ja det har jag gjort, det hjälpte inte. Vad är en handle i detta sammanhang?

      I det här fallet utgår jag från att det de syftar på med handle är själva kopplingen mellan din dator och fjärrdatorn.

      Testa att söka efter och starta Felsökning, och välj Nätverk och internet. Där finns det flera olika guider för att felsöka nätverk och nätverksrelaterade anslutningar, någon av dem kan kanske ge fler ledtrådar. Och det bör köras på bägge datorerna för just nu är det inte säkert vilken av datorerna som orsakar problemet.

      Har du någon form av kryptering på fjärrdatorn hårddisk? Vad händer om du testar att stänga av brandväggarna?


      tomashag
      Deltagare

        Felet beror på en bugg i KB4480970 som Microsoft skickade ut nyligen. För att komma förbi felet kan man i kommandotolken som administratör skriva :

        reg add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\system /v LocalAccountTokenFilterPolicy /t REG_DWORD /d 1 /f

        på en rad. Det hjälpte för mig.

        Bra att du löste problemet, förhoppningsvis kan det hjälpa fler här.

        Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.