Appen Foton i Windows 10

Löst
Detta ämne innehåller 10 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 6 månader sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

Ibland vill jag redigera bilder snabbt och använder då appen Foton. Hittills har detta gått bra, men nu har jag lagt märke till att ett av verktygen i appen inte längre fungerar. När jag klickar på Filter kan jag sedan klicka på Förbättra ditt foto för att få skarpare bild. Men detta val reagerar inte längre, ingenting händer. Var finns lösningen till problemet?

Har de vita strecket på miniatyrbilden under Förbättra ditt foto-texten försvunnit, eller går det inte att flytta på strecket?


bgjo
Deltagare

    Möjligheten att redigera fotografier verkar ha försvunnit från Appen Foton. Däremot kan du fortfarande redigera det genom att högerklicka på ett foto i utforskaren och därefter välja Redigera med Foton. /bgjo


    vernerulrik
    Deltagare

      Det vita strecket finns kvar men om jag flyttar det blir effekten lika med noll. Det är endast detta verktyg som slutat fungera, de övriga fungerar som vanligt.

      bgjo: problemet är detsamma.

       

      Det låter nästan som att vi pratar om olika versioner av Foton, jag kan redigera genom att klicka på knappen Redigera & skapa med version 2019.19061.18920.0 av appen.

      Däremot är det väldigt olika hur förbättra-funktionen påverkar bilderna. När jag testar att öppna olika foton blir det väldig stora förändringar på vissa av dem när jag flyttar på det vita strecket, medan andra inte får någon synlig skillnad alls. Jag vet inte om Foton anser att de är helt perfekta eller bortom all hjälp, men någon skillnad blir det i alla fall inte.

      Vernerulrik: blir det aldrig någon skillnad på några bilder alls?


      musti624646607
      Åskådare

        Jag har precis samma problem. Kan någon hjälpa? Har fungerat ända tills i förrgår 13 sept.

        JOn

        För sakens skull ställer jag samma fråga till dig, JOn, händer det inte ett dugg på några bilder alls?


        musti624646607
        Åskådare

          Tack för svaret

          Jag brukar vanligtvis ladda ner foton från google foton i min pc till en mapp jag kallar nedladdat. Dom nedladdade fotona blir till zip filer. Efter att ha extraherat dom (jpg) öppnar jag dom i windows foto. Där kan man sedan redigera bilderna. Klickar på redigera och skapa, redigera, filter, förbättra ditt foto och klickar sedan på rutan längst upp till höger. Blir en sorts snabbredigering . Allt har funkat tills i fredags. Nu händer inget med bilden. Märkligt nog fungerar det om jag tar bilder från min mapp Bilder i pc`n. Har dock funkat jättebra med allt tidigare. Har du något bra tips?

          JOn

           

          Inte något konkret tips, bara en lös tanke. Eftersom det fungerar på andra foton så är det kanske inte appen det är fel på utan en kombination av att något är underligt med bilderna och att de öppnas i den appen. Bilder som du laddar hem från Google, är det modifierade filer (dvs automatiskt förändrade av Google om man använder gratisversionen av deras fotolagring) eller är det fullskaliga originalbilder?

          Om du går in i Store, klickar på de tre punkterna längst upp till höger och väljer Nedladdningar och uppdateringar – när uppdaterades appen Foton senast? För mig uppdaterades den 6 september.


          musti624646607
          Åskådare

            Hej igen

            Tack för tipset. Gick in på store. Där fanns en uppdatering och efter att ha utfört den fungerade allt igen.

            Tusen tack för hjälpen

            JOn

            Skönt att det löste sig, JOn.

            Hur har det gått för dig, vernerulrik? Har det löst sig för dig också?

            Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.