Automatisk reparation

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 9 månader sedan.
Skapare
user-363565
Åskådare

Har en bärbar Acer med Windows 10. Har hänt något som gör att när jag startar så står det Förbereder automatisk reparation.
Efter en stund kommer ”skärmbild 1” med rubrik Automatisk reparation samt texten:
Datorn startades inte korrekt.
Finns två val, Starta om och Avanserade alternativ.

Jag har testat med båda alternativen. Om jag klickar på knappen starta om så kommer jag vid omstarten tillbaka till ”skärmbild 1.
Klickar jag på Avancerade alternativ så kommer en ”skärmbild 2” upp där jag kan välja flera olika alternativ. Spelar inte någon roll vilket alternativ jag väljer, jag kommer hela tiden tillbaka till skärmbild 1.
Jag har provat med att från fördelszonen ladda hem Rufus och Hirens BootCD. Jag har följt instruktionerna enligt PC-tidningen. När jag startar från USB-minnet får jag upp en skärmbild med Hirens logga och några ikoner. Går det starta Windows via kommandotolken? I så fall, var hittar jag startfilen.

Tacksam för hjälp. Kanske inte går att lösa annat än att lämna in datorn till en datorverksatd?

Det första jag skulle rekommendera att du försöker med är att använda systemfilsgranskaren för att försöka reparera Windows. Microsoft har en utförlig guide här.

Om inte det fungerar bör nästa steg vara att försöka reparera Windows genom att skapa ett bootbart usb-minne med en installerbar version av Windows och där välja att i första hand försöka reparera och i andra hand återställa Windows från det usb-minnet. Microsoft har en guide för det (och många andra alternativ) här.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.