BOOTMGR

Löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  aros38 10 år sedan.
Skapare
aros38
Deltagare

Vid start får jag ”BOOTMGR saknas” tryck CTRL+ALLT+ DEL för att starta om

Jag har en stationär dator med Windows 7 64 bitars med i7 processor.

Jag fick rådet (av en kompis) att hårddisken kanske var på väg att ge upp.

Köpte en ny hårddisk med 8GB ssd 1 TB hd.

Felet kvarstår, måste starta om ibland flera ggr innan Windows startar.

Vad finns att göra 🙂

MVH

Stanley

Kolla att datorn inte försöker boota från en enhet som saknas, som till exempel ett usb-minne, en cd eller från en annan enhet som inte existerar. I BIOS går det att ställa in i vilken ordningen datorn ska leta efter bootbara enheter. När du startar datorn trycker du på Del eller F2 (varierar beroende på dator) så fort den första texten dyker upp på skärmen. I BIOS styr du med tangenter och väljer menyn som handlar om BOOT ORDER eller liknande (varierar beroende på dator). Ställ in datorn på att boota på hårddisken i första hand.

Vänligen
Markus Dahlberg, redaktör


aros38
Deltagare

    Tack för infot, jag hade redan kollat startordningen, men du gav mig ny infallsvinkel på problemet. Jag plockade bort alla usb kopplingar då funkade det bra. Jag har 3 externa hårddiskar, när jag kopplade in den senaste (3tb) kommer problemet. Jag har försökt att flytta den till en annan USB-port men det hjälper inte.

    Stanley

    En detalj som kan vara värd att kolla upp under felsökningen är att kontrollera hur den skyldiga hårddisken är formaterad.

    Klicka på Start-knappen, högerklicka på Dator till höger i menyn och välj Hantera. I programfönstret som dyker upp, klicka på Diskhantering i menyn till vänster.

    Här kan man se en hel del information om de anslutna hårddiskarna. Hårddisken som där din C-hårddisk och därmed systemhårddisk ska ha detaljer som Systemstart, Primär partition och så vidare. Jämför din trilskande nya hårddisk med de övriga två externa hårddiskarna och se om det skiljer något i deras respektive inställningar. Om den av någon anledning skulle ha inställningar som liknar systemhårddisken kan det förklara varför datorn stundtals tar fel när du startar datorn. Man kan få en hel del konstiga effekter när hårddiskar ”pratar i munnen på varandra”.

    I så fall är den enklaste lösningen att tömma innehållet på den nya hårddisken till någon annan plats, för att därefter formatera om den med rätt inställningar.

     


    aros38
    Deltagare

      När jag kopplade in den bråkiga hårddisken till USB-uttaget i fronten startar datorn upp normalt

      skickar med min diskuppsättning

      Stanley

       

      Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.