Datorn går ej att väcka automatisk ur viloläge

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 4 månader sedan.
Skapare
nobban67560
Åskådare

Hej, jag har en nyinköpt Lenovo Thinkstation P310 med grafikkortet GT710 och det är första gången som jag upplever problem med att väcka datorn ur viloläge via ett kommando/program eller via shift-tangenten. Det enda som fungerar är att trycka på strömknappen. Det fungerar dock bra i strömsparläge. Jag behöver denna funktionalitet eftersom jag har dagligen flera schemalagda aktiviteter såsom backup, inspelningar mm som automatiskt väcker datorn och startar ett visst program.

Jag har kontrollerat BIOS, uppdaterat alla drivrutiner som är föråldrade, kopplat tangentbordet till olika USB-uttag. men inget hjälper. Undrar om någon har upplevt liknade problem, men hittat en lösning.

Tacksam för tips!

Norbert

Bra att du har kollat både drivrutiner och BIOS, det brukar vara där som de vanligaste orsakerna finns.

Det kan också vara en inställning som spökar, nämligen att Windows stänger av USB-portarna för att spara ström (och därmed inte märker att du trycker på något. Testa följande:

1. Sök efter och starta Enhetshanteraren.

2. Gå in under USB-styrenheter och dubbelklicka på USB-rotnav (hub) (välj en av dem om du har flera).

3. Gå in under fliken Energisparfunktioner och se till att alternativet Tillåt att datorn stänger av den här enheten för att spara ström inte är markerat och klicka på OK-knappen.

4. Upprepa steg 3 för alla USB-rotnav (hub) som du hittar i Enhetshanteraren.

5. Starta om och se om det fungerar bättre.

 

Om det fortfarande inte vill fungera, upprepa guiden men i steg 3 undersöker du även Generic USB Hub, USB Root Hub och liknande hubbenheter för USB.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.