Det går inte att redigera filmer

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 dagar, 16 timmar sedan.
Skapare
ulfnaslund638066
Åskådare

Jag har använt Shotcut för att redigera filmer och ”Free Video Flip and Rotate” för att rätta till felvridna filmer. Nu helt plötsligt fungerar inte dessa. I Shotcut får jag en förbudsskylt när jag ska editera och i ”Free Video Flip and Rotate” får jag error code=2. Har det uppstått någon form av skrivskydd på filmerna? Gäller alla filmer, även äldre som har fungerat att redigera förut.

Vad står det i felmeddelandet från Shotcut? Vilken version av programmet är det du använder, den senaste heter version 21.09.20 och släpptes för ungefär en månad sedan.


ulfnaslund638066
Åskådare

  Jag har senaste version. Det blir inget felmeddelande i Shotcut, det blir ett förbudsmärke när jag ska dra ner filen till den nedre redigeringsdelen så det går inte att få den till redigeringsläget.

  På deras forum är det två metoder som dominerar bland lösningarna.

  1. Spara arbetet, stäng programmet, starta programmet, då fungerar det.

  2. Det finns andra sätt att infoga filmklipp, som att använda clipboard och klistra in dem i stället för drag’n’drop. Eftersom jag inte har kunnat återskapa ditt problem så vet jag däremot inte om det är en lösning.


  ulfnaslund638066
  Åskådare

   Fungerar inte. Jag trodde att det hade med någon inställning i Windows att göra eftersom ett annat program inte heller fungerar från samma tidpunkt.

   Det borde inte ha med Windows att göra, för Windows borde inte bry sig om den typen av handling i ett program.

   Kommer du ihåg om du gjorde något speciellt när programmet började uppträda konstigt? Installerade du något program, körde du något städningsprogram, uppdaterade något…?


   ulfnaslund638066
   Åskådare

    Svårt att komma ihåg så här långt efteråt. Tänkte bara att det kändes som att alla filmer plötsligt var skrivskyddade på något vis eftersom flera program slutade fungera för att redigera filer.

    Om de hade varit skrivskyddade borde det bara handla om att det inte går att spara över filerna med nya versioner utan att de måste sparas om nya filer, att bara redigera filmerna utan att spara dem borde inte påverkas. Däremot låter det ju skumt att det slutade fungera i flera program samtidigt.

    Gäller det alla filmklipp eller bara somliga, och är det alla filmtypsformat eller bara somliga?

    Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet