Dubbel inloggning efter falls update Windows 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 20 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 6 månader sedan.
Skapare
tomashag
Deltagare

När jag startar Windows så dyker rutan där jag ska fylla i pinkoden upp efter det att jag tryckt på en musknapp. När jag gjort det så försvinner rutan och en blå cirkel startar snurra, den försvinner efter ett tag. Dock så kommer jag inte vidare utan jag måste trycka en gång till på en musknapp och fylla i pinkoden igen, först då kommer jag in. Ska det vara så numera eller …

Så ska det inte vara. Testa att byta till en annan inloggningsmetod, starta om datorn och använd den metoden, sedan växlar du tillbaka till PIN-kod igen och ser om det blir någon skillnad.


tomashag
Deltagare

    Nix, det hjälpte inte. Jag fick logga in två gånger även med lösenord och när jag gick tillbaka till pinkod så var det två inloggningar som gällde igen.

    Använder du ett lokalt konto eller loggar du in med ditt Microsoft-konto?


    tomashag
    Deltagare

      Du får nog förklara hur man ser skillnad på ett lokalt konto och ett Microsoft-konto.

      Klicka på Start-knappen, klicka på Inställningar (kugghjulet). Välj Konton och se till att Din information är vald i vänsterkolumnen. Under dina profilbilder kan du se om du använder ett lokalt konto eller loggar in med ditt Microsoft-konto.


      tomashag
      Deltagare

        Jag använder tydligen ett Microsoft-konto. Vad innebär det att använda ett lokalt konto?


        tomashag
        Deltagare

          Jag ska kanske tillägga att texten ”Jag har glömt min pinkod” och ”Inloggningsalternativ” dyker upp i inloggningsfönstret också men det ska det kanske göra i senaste uppdateringen.

          Ett lokalt konto ligger enbart lokalt på datorn, vilket betyder att du inte kan återställa bortglömda lösenord, inte kan säkerhetskopiera exempelvis produktnycklar och synkronisera information mellan Windows 10-enheter. Även om du bara har en enda Windows 10-enhet rekommenderar jag att du använder ett Microsoft-konto.

          Informationen om inloggningsalternativ och inloggningshjälp har alltid funnits där, så det är ingen skillnad.

           

          Eftersom det verkar vara någon form av systemfel, har du testat att använda den inbyggda hjälpfunktionen Få hjälp? Där borde du kunna få hjälp från Microsoft-tekniker.


          tomashag
          Deltagare

            Jag kollade med Microsoft men det gav inget, dom skyllde på Norton så jag kollade om det fanns någon uppdatering där och det gjorde det men den gjorde ingen skillnad. Jag tycker väl att jag inte borde vara ensam om detta, det enda jag gjorde var att uppdatera till Falls Update.

            Det finns ett förslag som påstås fungera, i varje fall för en del som har drabbats.

            Klicka på Start-knappen och sedan på Inställningar (kugghjulet). Gå in under System och klicka på Energialternativ i vänsterkolumnen. Till höger klickar du på länken Fler energiinställningar för att öppna ett nytt inställningsfönster. Klicka på Ange hur strömbrytarna ska fungera.

            Ta bort markeringen för Aktivera snabb start, du kan eventuellt behöva på Ändra inställningar som för tillfället inte är tillgängliga. Klicka sedan på Spara ändringarna-knappen längst ner.


            tomashag
            Deltagare

              Nej tyvärr, ingen skillnad

              Vi fortsätter med några fler teorier så får vi se om någonting nappar.

              1. Gå in under Inställningar / Konton / Inloggningsalternativ och ändra inställningen Kräv inloggning till Aldrig (om den inte redan är inställd på det).

              2. En del säger att det hjälper att uppgradera grafikkortsdrivrutinerna till den senaste versionen.

              3. Prova att temporärt stänga av ditt antivirusprogram och se om det hjälper.


              tomashag
              Deltagare

                Inget av ovanstående hjälpte men jag hittade något på nätet :

                ”Jag har hittat orsaken, av någon anledning hade mitt konto hamnat som sekundär login på de andra kontona (i menyn Epost och appkonton).

                Jag vet inte var det kommit ifrån och det fanns inte där innan uppgraderingen, men efter att jag tagit bort det så löste det problemet med dubbla inloggningar.”

                Jag vet dock inte hur jag ska gå vidare, Windows Epost använder jag överhuvudtaget inte. Kan det ha något att göra med tvåstegsinloggning? Vad jag vet har jag inte aktiverat det. Det är bara jag som har ett konto på datorn.

                Det låter konstigt, men det är ju inte något ovanligt när det handlar om datorer.

                Det borde inte ha att göra med det som står under E-post, kalender och kontakter, så det skulle i så fall vara de konton som finns under Konton som används av andra appar. Hur många olika konton har du där?

                Du har inte möjlighet att fråga personen som löste problemet på det sättet vad nästa steg är?


                tomashag
                Deltagare

                  Outlook hade ett konto av någon anledning så det tog jag bort men inte hjälpte det inte. Lite extrainformation: ett tag efter jag har knackat in pinkoden första gången så blir inloggningsbakgrunden något större (mycket lite men dock) samt att den blir något ljusare. När jag sedan knackar in pinkoden andra gången så kommer jag in omedelbart.

                  Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.