hur får man bort prog MSM när man startar datorn

Löst
Detta ämne innehåller 9 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 11 månader sedan.
Skapare
teknikern835
Deltagare

Hej ! varje gång jag startar datorn kommer programmet msm upp hur får jag bort det, kommer även fram när datorn startar efter ett tag då datorn inte används väldigt enerverande då du startar måste vänta till msm programmet kommer fram fö r att sedan klicka bort det för att sedan fortsätta med tex chrome

Med vänlig hälsning

Janne Wiström

Bara för att vara på den säkra sidan, vilket program är msm? Microsoft Messenger, ME Service Manager, SuperMemo AE Speed up från Intel… det finns väldigt många program och tjänster som går under benämningen msm.


teknikern835
Deltagare

    Förlåt det var programmet msn.com som alltid startade så fort jag startat datorn väldigt enerverande då man måste vänta att programmet är uppladdat innan man kan gå till t.ex  chrome  ! hur tar man bort att det startas samtidigt man startar datorn?

    Med vänlig hälsning

    Janne Wiström

     

    Testa att högerklicka på Aktivitetsfältet och välj Aktivitetshanteraren. Där går du in under fliken Autostart. Här visas de flesta av de program som startar tillsammans med Windows. Leta i listan om du hittar MSN-programmet, i så fall högerklickar du på programmet och väljer Inaktivera så kommer det inte att starta automatiskt.


    teknikern835
    Deltagare

      Hej   !   tack för svar men tyvärr hjälpte inte det fanns inget om msn i autostart

      försökte skicka med fil så du ser det också men kanske gjorde fel att spara det provade flertal tillfällen

      Med vänlig hälsning

      Janne Wiström

      Bifoga filer:

      Använder du MSN? I annat fall kanske du kan testa att avinstallera det med exempelvis Revo Uninstaller som finns i Fördelszonen.


      teknikern835
      Deltagare

        hej ! hittar inga program med msn i revo uninstaller skickar med bif. filer samt visar hur det ser ut när jag startar datorn

        med det programmet som kommer fram !

        Med vänlig hälsning

        Janne Wiström

        Om det är det som visas på bild 2 du tänker på så är det inget MSN-program, det är webbläsaren Edge som öppnar hemsidan http://www.msn.com.

        När du kommer till inloggningsskärmen på bild 1 finns en olika små ikoner och markering lite här och var på bilden. På bilden håller du till exempel muspekaren på en sökning med texten Ser platsen övergiven ut?.  Vad händer om du inte klickar på en sökning när du loggar in utan klickar på en tom plats på bilden?


        teknikern835
        Deltagare

          Hej ! du är grym tack nu funkar det   kollar vidare i helgen sedan tar jag bort frågan  tack än en gång ha en trevlig helg !

          Med vänlig hälsning

          Janne Wiström

           

          Om du vill kan du stänga av den funktionen. Om du går till Inställningar / Anpassning / Låsskärmen och stänger av Få roliga fakta, tips med mera på låsskärmen så borde du fortfarande kunna se bilderna utan så kallade Spotlights (om du inte vill ha kvar dem nu när du vet hur du undviker att autostarta dem om du inte vill).

          Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.